Persverklaring burgemeesters in verband met geweldsincidenten Heemskerk

REGIO- Burgemeester Mieke Baltus van de gemeente Heemskerk en locoburgemeester Serge Ferraro van de gemeente Beverwijk zijn erg geschrokken van de mishandelingen die het afgelopen weekend zijn voorgevallen. "Het is vreselijk dat mensen – zonder enige aanleiding – worden aangevallen en toegetakeld. We maken ons daar ernstige zorgen over.

"We staan continu in nauw contact met de politie en het Openbaar Ministerie over deze en eerdere geweldsincidenten. We hebben er vertrouwen in dat de politie alles in het werk stelt om de daders van deze laffe aanvallen op te pakken. We begrijpen heel goed dat de onzekerheid en zorgen onder onze inwoners groter worden zolang deze zaken nog niet zijn opgelost. Het is en blijft belangrijk dat mensen die iets hebben gehoord of gezien zich melden bij de politie. Dat kan door te bellen met de politie 0900 – 8844 of 112. Strafbare feiten kunt u ook anoniem melden via www.meldmisdaadanoniem.nl."

Samenscholingsverbod en last onder dwangsom

De burgemeesters zetten een aantal middelen in om de incidenten te voorkomen. Zo was er een samenscholingsverbod afgekondigd. Ook wordt onderzocht of de dossiers van mensen die betrokken zijn bij overlast of incidenten, voldoende houvast bieden om een laatste waarschuwing te geven. Als zij na deze laatste waarschuwing nog een keer betrokken zijn bij een incident, moeten zij een dwangsom van € 750,= betalen. Als ze zich daarna nog een keer misdragen, is de dwangsom € 1.500,=. Dit kan oplopen tot € 15.000,=.

Meer berichten