Nathalie Bronneberg met haar danspartner Gerrit Waanders op het NK in Assen in juni 2018.
Nathalie Bronneberg met haar danspartner Gerrit Waanders op het NK in Assen in juni 2018. (Foto: Sipke Witting)

Nathalie Bronneberg danst ballroom in de hoogste klasse van Nederland

UITGEEST- De aanstelling van wijkagent Dennie in juni 2018 zette Uitgeest op zijn kop. Het bericht op Facebook waarbij burgemeester Wendy Verkleij hem welkom heette in Uitgeest ging viral. Hij werd gebombardeerd tot de knapste wijkagent van Nederland en werd door alle landelijke media geïnterviewd.

Wij waren benieuwd wie nu eigenlijk de vrouw is naast wijkagent Dennie en de redactie zocht haar op. De 36-jarige Nathalie Bronneberg blijkt een prachtige, lieve en bescheiden dame te zijn en vormt samen met wijkagent Dennie een mooi stel. "Ik vond het super hoe Dennie werd ontvangen in Uitgeest, ik moest ook erg lachen om het feit dat zijn aanstelling viral ging, hij houdt er namelijk helemaal niet zo van om in de spotlights te staan," glimlacht ze over de wijkagent Dennie-hype. Nathalie zelf staat trouwens ook vaak in de spotlights, maar dan op een geheel ander vlak als haar man: Nathalie danst namelijk ballroom op het hoogste niveau in Nederland.

Een nieuwe dansschool én danspartner

Twee jaar geleden verhuisde het stel van Deventer naar Castricum. Dennie is opgegroeid in Castricum en wilde graag terug naar Noord-Holland. Voor Nathalie was het wel even wennen om zo ver van haar vrienden en familie te gaan wonen. Ze moest haar draai even vinden maar sinds kort heeft ze een nieuwe dansschool én danspartner gevonden in Alkmaar. "Ik werd daar op een hele lieve manier ontvangen en het voelde gelijk goed," vertelt Nathalie blij. Haar ogen glimmen als ze vertelt over haar passie. "Ik heb veel dansstijlen gedaan: salsa, breakdance, jazzdance, maar ik bleek het best te zijn in ballroomdansen, dit ben ik toen gaan uitbouwen."

Met haar wedstrijdpartner Gerrit Waanders traint ze één keer per week, maar dan wel drie tot vijf uur lang. "Eigenlijk moeten we vier of vijf keer per week trainen maar door de afstand is dat niet mogelijk, daarom trainen we nu slechts één keer per week maar dan wel zo lang mogelijk." Daarnaast traint ze zo vaak mogelijk met haar nieuwe Alkmaarse danspartner.

Ouderwets imago

Ballroomdansen heeft een ouderwets imago. "Dat dacht ik eerst ook, maar het is absolute topsport. Ik denk om mijn eten en zorg dat ik in goede conditie ben. Het gaat namelijk om het hele plaatje bij ballroomdansen: de jurk, de combinatie man en vrouw en de uitvoering zelf," legt Nathalie uit. De dansen, zoals bijvoorbeeld de wals, de tango en de quickstep, zijn vrij klassiek en je danst in een lange jurk. Jaren geleden werd ze Nederlands kampioen bij de amateurs en nu zou ze ook graag professional willen worden, maar ze is ook realistisch: "Het kost veel tijd en geld en je komt er moeilijk tussen," vertelt ze.

Haar doel voor de toekomst is om te mogen dansen op een internationale wedstrijd. Bijvoorbeeld die in Blackpool in Engeland. Omdat de partner van Nathalie 28 jaar is dansen ze nu nog bij de junioren. Over 2 jaar, als hij 30 jaar wordt, danst het koppel bij de senioren en ze denkt dat daar nog wel iets te halen valt, zoals bijvoorbeeld een Nederlands kampioenschap.

Het koppel danst ook vaak in shows: "Daar geniet ik echt van. Dan heb je niet twee kampen zoals bij het wedstrijdpubliek maar daar komt iedereen gewoon om jou te zien, dan heb je echt heerlijk publiek," vertelt Nathalie. Zo danste ze ooit in de Nederlandse productie van Assepoester op het bal. "Dat vond ik geweldig en het is echt iets tastbaars zodat ik het later aan mijn zoontje kan laten zien," vertelt de sympathieke Nathalie. Ik vermoed dat men in de danswereld nog veel van haar gaat horen.

Tekst: Margreeth Anema

Meer berichten