Afbeelding

FC Uitgeest strijdlustig maar ook een offday.

Sport

Ach, iedereen die ooit gevoetbald heeft herkent het wel. Zo'n dag in het veld dat er niet veel lukt. Al in de 1e minuut springt de bal van je voet af, je eerste pass op een medespeler komt niet aan en de derde bal raak je maar half. Je kijkt op de klok en ziet dat er nog maar vijf minuten verstreken zijn. Zucht, het wordt een lange middag. Op zich niet zo'n probleem vermits je de enige in je team bent. Dan namelijk zijn er ploeggenoten die je opvangen en jou weer beter laten spelen. Echter, wat te doen als er naast je nog vijf misschien wel zes anderen zijn die toevallig vandaag het zelfde hebben?  Nou, (zucht..) niet veel. Als je dan ook nog eens een tegenstander treft bij wie vandaag alles in goud lijkt te veranderen dan ben je kansloos. Dat was FC Uitgeest vandaag dan ook. Tegen laagvlieger DSOV werd een verdiende 0-4 nederlaag geleden.

FC Uitgeest startte ditmaal zonder spits Lester Half die onlangs besloot de wijde wereld te verkennen. Het zij hem van harte gegund maar een aderlating is het wel. In de eerste twee minuten wees nog niets op naderend onheil. Een mooie aanval van de thuisploeg leverde een kans op voor Jordy Duijn maar keeper van der Giezen was alert. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Uitblinker Te Vrede kon volkomen ongehinderd oprukken en fraai scoren. 0-1. In de 15e minuut werd het allemaal nog erger voor FC Uitgeest. Een vrije trap van Kerkeboom belandde op de paal waarna de terugspringende bal wederom door Te Vrede in het doel werd gewerkt. 0-2. Zes minuten later was het rampzalige begin compleet. Wederom sneed DSOV als een mes door het bekende pakje boter.  Dit keer profiteerde Bianco handig. 0-3.

FC Uitgeest deed daarna wat het moest doen, namelijk strijden voor elke meter en de aanval zoeken. Helaas stond vandaag tot frustratie van spelers en toeschouwers veel in het teken van de verkeerde keuzes en ongelukkige ballen, soms op het hilarische af. "Als het niet om te huilen was, zou je erom moeten lachen" verzuchtte een supporter. Zo bleef de thuisploeg met aandoenlijk enthousiasme door ploeteren echter zonder enig resultaat. Hoewel Mike Olgers in de 65e minuut bijna iets terugdeed maar ook hij had niet zijn dag getuige het slappe schot moederziel alleen voor keeper van der Giezen.  In de 79e minuut werd het allemaal nog erger. Een snelle uitbraak bracht de bal bij van Nispen die beheerst scoorde.0-4. Tevens ook de einduitslag. Zo leed de thuisploeg, die het tot nu toe zo aardig deed dit seizoen, één van de grootste thuisnederlagen sinds lange tijd. Reden tot paniek? Natuurlijk niet. Soms speel je zo'n wedstrijd. Gewoon hard trainen, de mouwen opstropen en volgende week tegen AGD (wederom thuis) revanche nemen op jezelf en het thuisvolk laten zien dat deze nare zondag maar een incident was. Uw Afvallende Bal gaat daar althans van uit.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, de Wit, Vrouwe, Idema, T.Duijn, Putter (74e van Rossum), J.Duijn,Smit (45e B.Dekker),M.Dekker, Olgers, Brouwer.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd : Sem Bleeker

Het lijkt een beetje ongepast om na een slechte wedstrijd een speler te benoemen tot "man of the match". Het is daarom ook maar niet omgeroepen, maar Sem was vandaag de minst slechte aan de kant van FC Uitgeest. Wel was er natuurlijk een pupil van de week. Vandaag Pim Nugteren van JO-9-2. Hij kreeg na afloop de door Bureau Onderhoud ter beschikking gestelde wedstrijdbal. Gefeliciteerd

De volkstuinen langs de Geesterweg en De Kuil in Uitgeest.
Akkoord over verplaatsing volkstuinen De Kuil voor nieuwbouw Geesterheem 13 uur geleden 10
Fieneke en Joop de Beer.
Koninklijke onderscheiding voor echtpaar De Beer 14 uur geleden 32
Getekend door Sila en Amirali.
Kindcentrum Cornelis tegen voedselverspilling 17 uur geleden
Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 25 apr, 15:00
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 25 apr, 12:00
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 25 apr, 12:00
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 25 apr, 10:00
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 25 apr, 10:00
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00