Logo uitgeester.nl
Regio

Vertragingen richting Haarlem

Zowel de A9 als de A22 vanaf Beverwijk richting Amstelveen geven op vrijdag 1 december rond 16.00 uur lange vertragingen: twee uur en één uur. Mocht U de weg nog op moeten richting Haarlem/Amstelveen dan wordt aangeraden een andere route te kiezen. 

De oorzaak van de vertraging.

Een vrachtwagen met twee geplofte banden zorgt voor veel verkeershinder op de A9 richting Amstelveen. De vrachtwagen staat zodanig op de weg dat er twee rijstroken afgesloten moeten worden: alleen de vluchtstrook is nog te gebruiken ter hoogte van de brug over het Zijkanaal-C.

De vrachtwagen blijkt veel te zwaar met puin beladen te zijn, zodat het voertuig eerst moet worden gestabiliseerd voordat aan de vervanging van de banden kan worden begonnen. Het gaat minstens tot 17:00 uur duren voor de weg weer vrij is, maar de kans op een latere vrijgave is ook niet gering.

Inmiddels staat er een file achter de vrachtwagen met een lengte van meer dan 8 kilometer. Het verkeer staat vrijwel stil, de wachttijd is meer dan twee uur. In de file maken mensen zich bezorgd over het halen van hun vlucht, zo laat men weten via Twitter.

Meer berichten