Logo uitgeester.nl
Regio

Burgemeester Heemskerk vraagt na zoveelste bekogeling bus meer geld uit Den Haag

HEEMSKERK Na de zoveelste bekogeling van een bus in Heemskerk, dit keer lijn 73 (Uitgeest-Haarlem Schalkwijk) in de Ruysdaelstraat, vraagt burgemeester Baltus Den Haag om meer geld en middelen voor veiligheid in de wijken.

"Met de invoering van de nationale politie is enkele jaren terug bezuinigd op de wijkgerichte aanpak en is de zeggenschap en verantwoordelijkheid weggehaald bij de gemeenten en de burgemeester", aldus Baltus. "In mijn ogen een foute beslissing die gecorrigeerd zou moeten worden. Daarom roep ik deze dag na de verkiezingen de onderhandelaars op om meer geld naar veiligheid naar de wijken te laten gaan, zodat raddraaiers die worden opgepakt daadwerkelijk worden vervolgd en niet zomaar weer op straat komen te staan."

Particuliere beveiligers
Heemskerk gaat al langere tijd gebukt onder groepen jongeren die winkelruiten en bussen bekogelen en winkelend publiek lastigvallen. Vorige week werden particuliere beveiligers ingezet en camera's opgehangen. Zonder resultaat. Vannacht was het opnieuw raak, dit keer in de Ruysdaelstraat. De schade was groot, maar er vielen geen gewonden.

Burgemeester Baltus zei vorige week dat ze bij het bestrijden van de overlast door jongeren ook een taak ziet weggelegd voor de ouders. 

Ruysdaelstraat-bewoner Menno Rechsteiner is aan het verbouwen, was niet thuis en zag pas vanmorgen de stille getuigen van de bekogeling, sporen van glas op de straat. "Een normaal mens doet dit niet. Het zijn groepen die hier langs trekken van uit het centrum. Ik voel me als bewoner niet onveilig, maar maak me wel zorgen om mensen in de bus. Straks vallen er wél gewonden. (Bron: nhnieuws.nl)

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitgeester.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=191" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6338929&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitgeester.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=191" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>