Afbeelding
Foto: Aimée Kniese

FC Uitgeest na winterstop rookvrij

Sport

UITGEEST - Na de winterstop van FC Uitgeest maakt de voetbalclub de stap naar een rookvrij sportterrein. Het doel hiervan is het beschermen van de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Op die manier biedt FC Uitgeest iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

"De meeste ouders willen dat hun kinderen worden beschermd tegen roken. Daarom wordt FC Uitgeest rookvrij op de zaterdag en doordeweeks op trainingstijden van de kinderen. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht te roken, FC Uitgeest zal daartoe een plek inrichten naast de kantine", meent Patrick Putter, de jeugdvoorzitter van FC Uitgeest.

Eerder dit jaar bleek uit onderzoek van de Hartstichting dat er in heel Nederland al meer dan 550 sportclubs zijn die roken (gedeeltelijk) verbieden. In 2017 waren dit er ongeveer 150. De Hartstichting is tevens een van de initiatiefnemers van Rookvrije Generatie, een beweging met als doel kinderen van de schadelijke effecten van (mee)roken te beschermen.