Uitgeest

Politie Uitgeest druk met diefstal en brandstichting

  Politie

Dit zijn de politieberichten van afgelopen week:

Diefstal bromfiets
Op woensdag 21 februari 2018 werd er tussen 07.00 uur en 15.30 uur een bromfiets, merk Piaggio, weggenomen vanaf het Stationsplein te Uitgeest. Kenteken van de bromfiets betrof DJF10V.

Diefstal door middel van braak uit personenauto
Op vrijdag 23 februari 2018 werd aan de Westerwerf in Uitgeest tussen 19.00 uur en 21.20 uur een achterruit vernield van een personenauto van het merk BMW. Vervolgens heeft men uit de auto een aantal goederen weggenomen waaronder twee HP laptops.

Brandstichting in woning
Op zaterdag 24 februari 2018 omstreeks 03.32 uur werd er door een brand/rook alarm een beginnende brand ontdekt bij de voordeur van een woning aan de Kruiskamplaan brand gesticht. Een persoon heeft via de brievenbus van de woning een stuk brandend papier naar binnen gegooid, waardoor de deurmat vlam vatte en de voordeur aan de binnenzijde in brand vloog. Een geluk bij een ongeluk was het dat de brand zich niet verder uitbreidde dan de voordeur. De bewoner was op vakantie. Dit had zoveel slechter kunnen aflopen. De politie heeft dan ook een onderzoek ingesteld.

Indien iemand wat verdachts gezien heeft in bovengenoemde zaken dan wordt hij of zij zich verzocht te melden als getuige. Dit kan via het nummer 0900-8844 of via de wijkagenten Frans Pals en Adrie Schaap.

Meer berichten