Rianne Pluim.
Rianne Pluim. Foto: aangeleverd

“Neem de tijd, pak een kano en… geniet!”

Nieuws

Ooit een dagje per kano het water op geweest? Rianne Pluim, vrijwilliger bij Kanovereniging Uitgeest, raadt het zeker aan. Na een instapavond en een basiscursus, nu zes jaar geleden, was ze verk(n)ocht... 

“Als schipperskleindochter heb ik iets met water. Het voordeel van kanovaren is dat je deze sport het hele jaar kunt beoefenen. Nederland is een kanoparadijs bij uitstek. Wanneer je onder het viaduct van de A9 het Uitgeestermeer op vaart ligt de wereld voor je open en ben je één met de natuur. Dan voel ik niets dan vrijheid. Bij terugkomst heb ik het gevoel alsof ik op minivakantie bent geweest!
Met elkaar onderdeel zijn van de vereniging, daar draait het om. Elke inzet voor de vereniging is belangrijk, hoe groot of klein ook. Zoals het woord ‘vereniging’ al zegt: dat doe je samen.
Behalve het peddelen zijn er ook andere zaken die je met elkaar moet oppakken. Ik wilde graag meer voor de vereniging doen. Ik breng het plezier dat ik beleef met kanovaren graag over op anderen. Daarnaast streef ik ernaar dat iedereen het naar zijn zin heeft bij onze vereniging.”
Om in watertermen te blijven: Rianne blijkt als een octopus met tentakels: ze ziet alles en pakt allerlei taken op die nodig zijn. Van helpen schoonmaken en kantinediensten draaien tot het organiseren en coördineren van kanotochten en andere activiteiten. Ook is ze een echte motivator als het gaat om het water ontdekken. “Ik luister naar wat de wensen zijn van onze 110 leden. De een wil individueel en de ander groepsgewijs een mooie tocht maken, al dan niet in combinatie met bijvoorbeeld een lange route over rivieren en kanalen. Een ander groepje wil de branding van de zee bedwingen en ziet zeehondjes langszwemmen. Er is veel mogelijk!
We hebben geregeld een clinic in zwembad De Hoornse Vaart, waar we oefenen op technieken als peddelen, eskimoteren en om zelfstandig vanuit het water de kano in te klimmen.
De clubavonden kondig ik aan via de website, met de ene keer een lezing, de andere keer een knoop- of filmavond. Altijd heel gezellig, waarbij we tegelijkertijd ook onze avontuurlijke ervaringen met elkaar delen. Dan zorg ik als gastvrouw uiteraard voor een hapje en een drankje! Zo houden we de kanovereniging lekker actief. De klok is weer vooruit dus dat wordt weer genieten deze zomer!”

Dit jaar bestaat Kanovereniging Uitgeest 35 jaar. Op 22 juni organiseert de vereniging een gezellige feestdag met diverse workshops zoals eskimoteren, kajakyoga en peddeltechnieken. Het belooft een gezellige dag te worden met een vaartochtje, muziek, gezellig eten en…een rondleiding van buurman Arie Zonjee in de Stokkenfabriek.

Tekst: Anita Webbe

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk in Uitgeest kun je kijken op de website van het Vrijwilligers Informatie Punt: www.vrijwilligerswerkuitgeest.nl of kom langs op dinsdag of donderdag 9.30-12.00 uur. Je kunt het VIP vinden in het Leeslokaal in het gemeentehuis.

Hanny met het portret van haar man achter een vrolijk versierde plant met kusadama's.
Boekvouwkunst: een bijzondere kunstvorm te zien tijdens de kunstroute Akersloot 3 uur geleden 1
Juich jouw favoriete team naar de overwinning met De Uitgeester en win leuke prijzen.
Juich jouw team naar de overwinning en win zelf ook! 10 uur geleden
Burgers van alle rangen en standen bij elkaar als de Spanjaarden Uitgeest aanvallen. Dan slaat deze gezellige boel zo om in angst en ruzie.
Zagen op de Wind 12 uur geleden
Even voorstellen: dit is de ICGT-selectie van FC Uitgeest. Veel succes mannen!
ICGT-selectie FC Uitgeest 17 mei, 16:00
Afbeelding
Brent en Jens liepen Rollebol Kids Run 17 mei, 10:00
taand van links naar rechts: Lisa, Lynn en Anna. Zittend van links naar rechts Naomi en Philou
FUNdamentals voor Unitas 16 mei, 19:00
Zwembad de Zien is weer geopend.
Zonnige opening zwembad De Zien 16 mei, 13:00
Afbeelding
Gemeentediensten gesloten 16 mei, 10:00
De energiebus.
Gratis advies in Energiebus 15 mei, 17:00
Een nieuwe fototentoonstelling in het gemeentehuis.
Nieuwe fototentoonstelling in gemeentehuis Uitgeest 15 mei, 13:00
Ga je ook mee naar het Heemskerk Festival?
Vrouwen voor vriendschap - Samen naar het Heemskerk Festival 15 mei, 10:00
Geesterheem.
Rommelmarkt Geesterheem 13 mei, 10:00
Digitale krant