IJmond

Oplichter actief in de regio

  Politie

UITGEEST – De politie waarschuwt voor een oplichter die actief is in de IJmond. Deze sloeg afgelopen zaterdagavond 15 juli toe in Uitgeest. 
 
In Uitgeest werd er deze avond aangebeld bij een bewoner op leeftijd. Na opendoen werd gevraagd of de bewoner kleding wilde kopen. Nadat er werd gezegd dat er eigenlijk geen geld in huis was, drong de man toch aan, want hij zag een portemonnee binnen. Er werd gezegd dat hier maar 55 euro in zat en dat dit geld was voor het eten de komende week. De man griste het geld uit de handen, zei 'dank je wel' en liet een kledingstuk in plastic verpakt achter. Hierna nam hij de benen. De kleding bleek oud en vies te zijn.

De politie vraagt op te letten en (groot)ouders in te lichten. De politie wil ook graag weten in welk voertuig deze oplichter rijdt en welk kenteken het voertuig heeft. De oplichter heeft het volgende signalement:
Man, ruim de 65 jaar gepasseerd. Ongeveer 1.80 m lang, blank, slank postuur, kort haar, licht bruin of donkerblond. Goed Nederlands sprekend, gekleed in een lange, donkere jas.

 Heeft u informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Bron: 112-Uitgeest

Meer berichten