V.l.n.r. Janette Roekens, Marian Molenaar, Jolanda Lindsen, Saskia Kortekaas.
V.l.n.r. Janette Roekens, Marian Molenaar, Jolanda Lindsen, Saskia Kortekaas. Foto: aangeleverd

Uitgeester ‘Blije voetjes’ lopen voor spierziekte ALS

Nieuws

UITGEEST - De vier Uitgeester vrouwen Janette Roekens, Saskia Kortekaas, Jolanda Lindsen en Marian Molenaar zijn gewend te wandelen. Regelmatig zie je hen met ferme pas door het dorp lopen gewoon omdat het gezond is maar zeker ook vanwege de gezelligheid. Janette: “Met Saskia heb ik Nijmegen gelopen, met mijn zus Jolanda wandel ik en met Marian loop ik soms wel drie keer in de week.” 

Kortgeleden stuitte Janette via Facebook op het evenement ‘Lopen naar ’t licht’ oftewel de ‘ALS Sunrise Walk’. Het is al de derde editie die gaat plaatsvinden in Utrecht in de nacht van vrijdag 1 maart op zaterdag 2 maart. De deelnemers zullen samen de straten van Utrecht verlichten en de zonsopgang tegemoet lopen. Hierbij is het doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de oplossing voor onder anderen de spierziekte ALS (amyotrofische laterale sclerose) waarbij je spieren één voor één uitvallen. Na de eerste symptomen overlijden mensen met ALS gemiddeld binnen drie tot vijf jaar, dus er is geen tijd te verliezen.
Janette: “Wij hebben zelf niet een directe connectie met iemand die ALS heeft maar vinden het belangrijk dat er meer geld voor onderzoek komt voor deze vreselijke ziekte.”
Bijna beschaamd bekent Janette dat ze het best lastig vindt om aan onbekende mensen donaties te vragen. Familieleden kijken volgens haar nergens meer van op en ook vrienden hebben al gegeven maar het zou natuurlijk prachtig zijn als er meer donaties bijkomen.

De Uitgeester vrouwen die als ‘team Blije voetjes’ op de ALS website staan ingeschreven, waar men kan doneren, zullen 25 kilometer gaan lopen. Zij vertrekken rond 00.00 uur uit Uitgeest richting Utrecht waar de wandeling start om 02.00 uur vanaf de Jaarbeurs. Wandelschoenen of wandelkleding hoeft niet aangeschaft te worden want deze wandelaars zijn door de wandelwol geverfd en weten heel goed wat er nodig is om op een prettige manier de eindstreep te halen. Op de vraag of ze eerder ’s nachts hebben gelopen zegt Janette droogjes: “Welnee, maar gewoon even doorzetten denk?” Het zal een bijzonder schouwspel worden in de stad met al die met lichtjes versierde wandelaars.

Doneren
De Uitgeester vriendinnen hebben inmiddels samen bijna € 1000 op de donatieteller staan maar zij zouden dolgelukkig worden als daar nog wat bijgestort wordt. Om hen en al die ALS patiënten te steunen bij dit mooie initiatief, ga naar de website www.alssunrisewalk.nl, zoek onderaan de pagina ‘doneer nu’, zoek vervolgens team ‘Blije Voetjes’ en vul uw bedrag in.

Tekst: Monique Teeling

Afbeelding
Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Geesterweg t.b.v. bouwwerkzaamheden op Limmerkoog 14 uur geleden
Lancering deelauto.
Interessepeiling deelauto 15 uur geleden
Molen de Dog.
Bekijk eeuwenoude molens en gemalen in mei! 19 uur geleden 1
Afbeelding
Zwemseizoen in open water gestart 21 uur geleden
Gemeentehuis en milieudiensten gesloten op 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 7 mei, 16:00
Moederdag en het voorjaar kan beginnen bij Kwekerij Cristian Schilder. Foto: aangeleverd
Christian Schilder in Limmen: een bloeiend begin voor Moederdagcadeaus 7 mei, 14:04
Medisch afval?
Gewijzigde regeling vastgesteld voor tegemoetkoming medisch afval 7 mei, 12:30
Gemaal 1879.
Gemaal 1879 werkt komende zondag 7 mei, 12:00
Afbeelding
KEK toont stripwerk van Frits Smid: 'Een boek vol visuele verrassingen' 7 mei, 10:00
Kan iemand met dementie nog veilig met een auto de weg op?
Trefpunt Alzheimer: 'Dementie en verkeer" 6 mei, 10:00
Rianne Pluim.
"Neem de tijd, pak een kano en... geniet!" 5 mei, 16:00
Rietzanger.
Wandel mee en luister naar de rietzanger 5 mei, 15:30
Digitale krant