Foto: Aangeleverd

"Finding Your Feet" in De Zwaan

  Cultuur

UITGEEST - In Filmhuis De Zwaan wordt op vrijdag 14 december Finding Your Feet vertoond. De Britse film uit 2012 vertelt het verhaal van de tweede jeugd van een groep Britse senioren.

Dat het leven niet ophoudt na je zestigste zou toch geen geheim meer hoeven zijn. De Britse romantische komedie Finding Your Feet heeft een frisse kijk op ouderdom. Hoofdpersoon Sandra (Imelda Staunton) is net 60 geworden wanneer haar leven op zijn kop komt te staan: haar echtgenoot blijkt al jaren een affaire te hebben en laat Sandra vlak voor zijn pensioen alleen achter. Onthutst arriveert ze met een tas logeerspullen bij haar oudere zus Bif (Celia Imrie), van wie ze in de loop der jaren enigszins vervreemd is geraakt. Bif, type eeuwig jonge actievoerder, is anders dan de starre, snobistische Sandra.Van een kolossaal pand in het tenniswalhalla Surrey komt Sandra terecht in een huurflatje in Oost-Londen. Ze moet in eerste instantie niets hebben van Bifs vriendenkring en gewoonten (Bif rookt wel eens een joint) en gaat dan ook met grote tegenzin mee naar de dansles voor vijftigplussers die haar zus al jaren trouw bezoekt. Laat die dansles nou net het medicijn zijn dat Sandra nodig heeft om zichzelf opnieuw te ontdekken.

De zaal is open vanaf 19:45 en de film begint om 20:15 uur. Toegang € 6,- (Vrienden van de Zwaan € 5,-). Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Schuyt aan de Middelweg 139 in Uitgeest, of aan de zaal, indien nog beschikbaar.

Meer berichten