Afbeelding
Foto: aangeleverd

Thuisbij - het dagboek van Jan (14 oktober)

Column Jan Baaij

Wat ooit als therapie is begonnen, mondde uit in een dagboek met boeiende en soms ontroerende verhalen. In deze column schrijft Jan Baaij over zijn dagen bij dagbesteding Thuisbij Uitgeest.

Zaterdag 14 oktober 2017
Vandaag waren we met een flinke pluk Thuisbij-ers als het ware op schoolreisje naar Thuisbij-Limmen. Daar betrokken de Limmers onder leiding van Anette en Hans hun eigen Thuisbij-pand aan de Schoolweg in het vriendelijke dorp op een steenworp afstand van Uitgeest. Anette Zeeman had al heel lang het idee om met een eigen Thuisbij te beginnen. Ze maakte kennis met Ilona en die gaf met haar Rob de Limmers advies uit eigen ervaring.

Zo zorgde Uitgeester franchisegever Rob voor de foto's die het geheel keurig en kleurig vastlegden, zodat iedereen later kon zeggen 'weet je nog hoe vol het was in onze tuin op die zonnige zaterdag in oktober'. Rob en Ilona sloegen het allemaal trots gade. Men kon veel zeggen, maar de Limmer start was zonder meer geslaagd te noemen. Kortom, een prettig begin.

Vandaag was de officiële opening en daar waren wij van de Uitgeester vestiging dus bij uitgenodigd. Daar staken de Uitgeesters hun jongere broertjes en zusjes een hart onder de riem. Ze zongen er zelfs een welgemeend lied over met onder andere solo's van Tinie en Jan. De rest van de Uitgeesters was ongeveer een vierstemmig koor.

Dat deden ze zo welgemeend – met een lied en een traan – dat tijdens het zingen er spontaan tranen in de Limmer ogen verschenen. Dat vroeg om assistentie van zakdoeken, die dan ook vlotweg aangeboden werden tijdens het concert in de Limmer achtertuin aan de Schoolweg 15.

Onder de talrijke bezoekers noteerden wij – voor zover wij kennis van de Limmer gemeenschap hebben – een wethouder, een vertegenwoordiging van de onmisbare Rabobank, idem van de Viva Thuiszorg, huisartsen en hun ondersteuners, buren, familie en vrienden. Naar men ons vertelde waren er onder de ongeveer 200 bezoekers ook veel gezond-nieuwsgierige bezoekers met het oog op de toekomst.

En die kwamen allemaal met cadeaus zodat de Limmer Thuisbij-ruimten binnen de kortste keren vol met onder andere kleurige bloemstukken en lekkere drankjes stonden. Men kan rustig beweren, dat Thuisbij-Limmen een gezonde start had op deze zon-overgoten zaterdag-morgen in oktober. Het was net of Limmen sinds die zaterdag een stuk rijker was geworden…

Lees alle dagboek verslagen op http://uitgeest.thuisbij.eu/dagboek-van-jan

Rianne Pluim.
"Neem de tijd, pak een kano en... geniet!" 2 uur geleden
Rietzanger.
Wandel mee en luister naar de rietzanger 3 uur geleden
Om zijn gedachten te verzetten, pakte Jan Brasser tot op hoge leeftijd vaak de fiets.
Jan Brasser, staalarbeider in het gewapend verzet 4 mei, 12:00
Kees Schouten vertelt leerlingen door middel van een fietstocht over Uitgeest ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. de oorlog in Uitgeest.
4-5 Mei Comité Uitgeest houdt met fietstocht oorlogsverhalen levend 4 mei, 08:15
Ontdek wat er zoal op het strand te vinden is.
Ga mee op ontdekkingstocht op het strand van Castricum 3 mei, 16:00
Vroeg op voor het mooiste licht.
Vroeg op en maak prachtige foto's in het Ilperveld 3 mei, 12:00
Nel van Meurs.
Expositie in het Koetshuijs 3 mei, 10:00
Op 4 mei mag de vlag van zonsopgang tot zonsondergang halfstok hangen.
Vlaggenprotocol 4 en 5 mei 2 mei, 16:00
V.l.n.r. voorzitter Veteranencomité Dannij van der Sluijs en veteranen Ricardo, Daan, Jos, Raoel en Leroy.
Veteranen hijsen 4 mei de vlag halfstok 2 mei, 10:00
Samen de regio ontdekken 1 mei, 15:10
Herdenkingsmonument bij de spoorlijn.
Programma herdenking oorlogsslachtoffers 1 mei, 12:00
Burgemeester Sebastiaan Nieuwland (r.) feliciteert echtpaar Walsmit met hun 60-jarig huwelijk.
Diamanten huwelijksfeest in Uitgeest 1 mei, 09:00
Digitale krant