Ronald van Dalfsen (rechts) samen met Cesar Zuiderwijk (links), de drummer van Golden Earring. Cesar was een vriend van Neil Peart en heeft het voorwoord geschreven voor 'Ghost Rider: Over helende wegen'.
Ronald van Dalfsen (rechts) samen met Cesar Zuiderwijk (links), de drummer van Golden Earring. Cesar was een vriend van Neil Peart en heeft het voorwoord geschreven voor 'Ghost Rider: Over helende wegen'. Foto: Gabriel Laurens

Door Heemskerker vertaald boek ‘Ghost Rider: Travels on the healing Road’ gepubliceerd

Algemeen

HEEMSKERK – De Heemskerker Ronald van Dalfsen heeft zich de afgelopen jaren beziggehouden met het vertalen van het boek ‘Ghost Rider: Travels on the healing Road’ dat afgelopen november is verschenen. Het boek is geschreven door Neil Peart, die ook drummer en tekstschrijver van de Canadese band ‘Rush’ was.

Ronald van Dalfsen is lang bezig geweest met de Nederlandse vertaling van het boek en is dan ook zeer trots dat het vertaalde boek is verschenen. De Heemskerker heeft het originele boek van Neil voor de eerste keer gelezen in 2014, toen hij werkloos raakte. ‘’In zo’n periode heb je ook wat tijd over om bijvoorbeeld tot bezinning te komen. De een gaat wat puzzelen, de ander meer sporten. Ik ben wat meer gaan lezen dan dat ik al deed. Ik ben liefhebber van de band Rush, en heb ze een aantal keren live mogen zien in Rotterdam Ahoy. Bij de merchandise stand kocht ik de boeken van Neil, waaronder ‘Ghost Rider’’’, vertelt Ronald.

Hij is het boek ‘Ghost Rider’ gaan lezen met een woordenboek naast hem en voordat hij het wist, had hij al 90 pagina’s vertaald. ‘’Het is ongetwijfeld een tik van me’’, zegt Ronald. ‘’Het idee begon al gauw te borrelen om de rest van het boek te vertalen en een tweetal exemplaren te drukken voor familie en vrienden.’’ Dat deed hij, en ongeveer vier jaar geleden vroeg hij de originele uitgever of hij de twee exemplaren mocht drukken wanneer hij klaar was. Hij kreeg al snel een enthousiast antwoord, waarna Ronald een uitgever zocht in Nederland. Het vertaalde boek is gepubliceerd in november 2020.

Het boek ‘Ghost Rider: Travels on the healing Road’ is een van de 10 boeken die de inmiddels overleden Neil Peart heeft geschreven. In 1997 en 1998 is hij zowel zijn dochter als vrouw verloren, waarna hij afscheid nam van de band Rush en op zijn motor stapte. Hij reisde 14 maanden over het continent Noord-Amerika. Zonder doel, hij wilde gewoon weg. Hij had niet eens het idee of hij ooit nog (levend) terug zou keren. In deze 14 maanden heeft hij een dagboek bijgehouden en brieven geschreven naar familie en vrienden. Dit verhaal is uiteindelijk in een boekvorm gegoten en een van de bekendste boeken geworden van Neil.

De Nederlandse vertaling van het boek, ‘Ghost Rider: Over helende wegen’, is nu te verkrijgen in iedere boekhandel in Nederland en Vlaanderen en op internet.

Ghost Rider: Over helende wegen
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 1 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 3 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 17 uur geleden
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 21 uur geleden
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 22 uur geleden
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Te zien is de personenauto, via de provincialeweg op het naastgelegen fietspad beland.
Ernstig ongeluk op N203 bij Uitgeest 26 mrt, 11:08
Digitale krant