Afbeelding
Foto: Erik de Ruijter

Team Edwin Ott motoren weer dik in de punten

Algemeen

UITGEEST - Team Edwin Ott motoren is met de coureurs Nick Vlaar en Selwin Hamden in de resp. klasse: ONK Supercup 1000 en ONK Supercup 600 met in alle vier de wedstrijden met punten en nieuwe PR thuisgekomen.

Vrijdag 17 juli stonden er weer trainingen gepland waarbij Dion van HK suspension weer voor beide motoren de juiste afstelling heeft gevonden, wat aan het einde van de dag aan te tijden te zien was. Zowel Nick als Selwin waren zeer tevreden met het gevoel van de motor.

Zaterdag 18 juli stonden de tweede en derde wedstrijd van ons kampioenschap op het programma,

Er zou 1 kwalificatietraining zijn en daarna voor beide coureurs twee wedstrijden. Dit keer was het weer ons welgezind, Nick moest als eerste de baan op om 9 uur na vier ronde werd de kwalificatie helaas onderbroken met een rode vlag situatie, gelukkig kon Nick zich daarna weer herpakken en reed met een 1:42.7 naar een vijfde startpositie. Selwin kwam in zijn training niet lekker in zijn ritme, veel verkeer op de baan, hij heeft zich een paar keer laten terugvallen om toch nog een redelijke tijd neer te kunnen zetten uiteindelijk een 1:46.9 waar hij niet tevreden mee was hij had namelijk vrijdag al sneller gereden. Een negende startpositie.

Eerste wedstrijd

De eerste wedstijd van deze dag, de tweede in het kampioenschap, Nick had een goede start en kon gelijk wat plekken winnen maar moest dit in de eerste ronde ook weer terug geven, Nick kwam als vierde door en had een goede aansluiting met de kopgroep helaas kon hij het tempo van de kop niet bijhouden en moest een gaatje laten vallen. Nick heeft deze wedstrijd verder netjes en onbedreigd kunnen uitrijden op de vierde positie. Tijdens de race reed Nick steeds in de 1:41 en kon een nieuw PR op zijn conto zetten 1:41.1 Selwin hoopte op een goede start om met de rijders voor hem mee te kunnen komen, helaas ging dit niet zo, en kwam hij ergens achter in het veld de eerste keer door, hij maakte er een mooie inhaal wedstrijd van, en had Robert Voogd op P8 in het vizier maar kon hem net niet pakken, dus P9 met een snelste tijd van 1:46.9.

Wedstrijd nummer twee van de dag

In de middag werden de derde wedstrijden van het kampioenschap verreden. Nick startte dit keer niet zo goed en bleef op de vijfde positie rijden, hij kon al vrij snel de vierde positie pakken. Weer kon de kopgroep versnelling inzetten en kon Nick dit niet bijbenen. Dus weer voor plek vier rijden met nu in zijn achterwiel Renzo van Emmerik, die hij de rest van de wedstrijd achter zich wist te houden. P4 met een snelste tijd in deze wedstrijd 1:41.7

Selwin had een paar tips gekregen om beter te starten, hij kwam op zijn startpositie door en haalde nu ook wat agressiever in. In ronde vier kwam hij door als achtste en reed naar Joey Louwes toe. Selwin: “Ik wilde eerst blijven volgen en in een van de laatste rondes toeslaan. Maar Joey keek een paar keer om en begon te versnellen wat ik niet verwacht had, hij was in andere sectoren sterker dan ik waardoor ik te laat door had dat hij weg reed. Ik heb hem niet meer in kunnen halen maar wel een sterke race kunnen rijden”. Selwin is geëindigd op P8 met een 1:46.3, zijn snelste tijd tot nu toe. We zijn zeer tevreden met de resultaten. De volgende wedstrijden voor het kampioenschap worden helaas pas in September verreden in assen, de wedstijden die op de agenda stonden in Schleiz zijn geannuleerd.

Nick en Selwin gaan daarom op 14-16 augustus in het IDM kampioenschap meerijden op het circuit van Assen, niet meetellend voor het kampioenschap, maar wel een mooie training mogelijkheid.