Afbeelding

Politieweeknieuws: poging inbraak de Wissel en diefstal personenauto

Algemeen

UITGEEST - Lees hier het politienieuws van 22 tot en met 26 juli. 

Poging diefstal uit bestelauto   Plevierstraat te Uitgeest                       

Op vrijdag 24 juli 2020 werd er omstreeks 02.10 uur een ruitje aan de passagierszijde van een Renault Traffic ingeslagen. Vervolgens heeft men de deur geopend. Men haalde diverse gereedschappen uit de auto en zette deze klaar om weg te nemen. Kennelijk werden de daders gestoord, want men vluchtten weg na een harde kreet. De goederen liet men achter. Van de poging tot diefstal is aangifte gedaan.

Diefstal personenauto Stationsplein te Uitgeest

Op zaterdag 25 juli 2020 werd er tussen 09.30 uur en 21.49 uur een personenauto gestolen vanaf het parkeerterrein aan het Stationsplein. De personenauto merk Audi, type A4, kleur grijs kenteken uit Duitsland GTH-FJ-299 werd

In de ochtend geparkeerd door drie Duitse toeristen die gezellig een dagje gingen winkelen in Amsterdam. Bij terugkomst had men de auto ontvreemd. Onbekend op welke wijze de auto is weggenomen.

Poging inbraak in school De Wissel aan de Hoop.

Op zondag 26 juli 2020, omstreeks 23.07 uur ging het inbraakalarm af bij de basisschool “De Wissel” aan de Hoop te Uitgeest. Door de NVD werd eerst poolshoogte genomen. Er bleek een raam open gebroken te zijn. Aan de sporen te zien is men wel door het raam geklommen, maar heeft men ook weer direct de school verlaten. Mogelijk dat de dader is gestoord.

Rijden onder invloed van THC (softdrugs) Parallelweg te Uitgeest 

Wederom werd er een bestuurder van een bromfiets betrapt op het rijden onder invloed van stoffen. Ditmaal bleek uit de speekseltest dat de 16 jarige bestuurder uit Uitgeest teveel THC had. Op dinsdag 22 juli 2020 werd de jongeman betrapt. Het gebeurt regelmatig dat jongeren die weed dan wel hash gebruiken dan wel jointjes roken evengoed gaan rijden op hun bromfiets dan wel in hun auto. Wekelijks vinden er controles plaats en blijken er jongeren onder invloed te zijn. Pas op want je pas behaalde rijbewijs ben je dan ook zo weer kwijt. Plus een verplichte cursus die rond de 1000 Euro kost.