Het extra terras bij café 't Portiertje.
Het extra terras bij café 't Portiertje. Foto: aangeleverd

't Portiertje past openingstijden aan na controle politie

Algemeen

UITGEEST- In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juli heeft een team van agenten in burger verschillende cafés in de IJmond gecontroleerd op de 1,5 meter regel. Ook café 't Portiertje werd gecontroleerd. 

De politie spreekt over de aanwezigheid van zo'n honderd hossende en feestende jongeren in het café, waarbij de afstand van 1.5 meter werd genegeerd. "De politieagenten moesten zich door het publiek heen wurmen", aldus de lezing van de wijkagent. Exploitant Michel de Jong betwist de berichtgeving van de politie: "Het gaat hier om zo'n veertig jongeren en zeker geen honderd. Alleen met de kermis passen er honderd mensen in het café omdat wij dan de stoelen en tafels weghalen. Verder komt dit nooit voor, het is praktisch onmogelijk". 

De Jong erkent wel dat de 1,5 meter niet in acht werd genomen door de aanwezige bezoekers. De gemeente Uitgeest beraadt zich over een eventuele bestuurlijke sanctie. Inmiddels heeft de exploitant van het door de coronacrisis zwaar getroffen café, dat pas sinds 1 juni weer open mocht, maatregelen genomen zodat dit niet meer kan gebeuren: op zaterdagavond zal het café voorlopig om 24.00 uur sluiten.