Foto: Pixabay

Kermisexploitant maakt carrièreswitch: van de zweefmolen naar de patatkraam

BEVERWIJK - Kermisexploitant Hiele van Rijssen vierde vrijdag zijn 69ste verjaardag, maar hij heeft betere feesten gekend. De beperkende maatregelen hebben de kermissen zo goed als platgelegd en dat doet de exploitant van zweefmolens pijn. Zijn attracties blijven dit seizoen thuis, in plaats daarvan is hij een snackkar begonnen. 

Op een aantal plaatsen in de provincie maken de kermissen vanwege de coronamaatregelen een uiterst voorzichtige doorstart. Door de anderhalvemeter-restrictie mogen de attracties maar voor een deel gevuld zijn en dat is allerminst lucratief voor de exploitanten.

Begrip

Hiele van Rijssen heeft alle begrip voor de maatregelen. "Het is echt nodig. Je zal het maar krijgen... Aan de andere kant: als er maar een paar mensen in onze zweefmolen mogen, valt er niets te verdienen. Als je uitrekent wat het allemaal kost aan reiskosten, is het verstandiger thuis te blijven. Dat doe ik nu, met pijn in mijn hart. Maar het is niet anders."

Maar Van Rijssen is niet voor één gat te vangen. Om de nood te lenigen, is hij een snackkar begonnen op het Stationsplein in Beverwijk. Zijn zoon Dylan bakt de patat. "Ik ben blij dat het mogelijk was, de gemeente heeft me er goed mee geholpen. Het loopt redelijk. Als het niet op manier-a kan, zal je toch op manier-b je brood moeten verdienen."   

Bron: NHnieuws

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!