Foto: Website Lees Lokaal

Els Molenaar exposeert in Lees Lokaal Uitgeest

UITGEEST - Els Molenaar exposeert deze maand in Lees Lokaal Uitgeest.

Els is geboren in Purmerend, maar woont al sinds 1984 in Uitgeest. Zij is de jongste van zeven zussen. Van jongs af aan was Els al dol op op tekenen. Ruim dertig jaar geleden besloot Els dat schilderen misschien ook iets voor haar was. Ze had eerst nog les aan de Hogeweg, maar hierna ging Els naar De Kuil. Hier schildert ze nog steeds met plezier. Ze heeft met verschillende technieken gewerkt, maar schildert tegenwoordig alleen nog met acryl.

Jaren geleden nodigde Els haar zussen uit voor een dag schilderen onder begeleiding van haar docente Josine van Os. Vanaf die dag waren al haar zussen besmet met het schildersvirus en is deze dag een jaarlijks terugkerende traditie geworden. Samen met twee van haar zussen (Ruth en Lots) en haar zwager is Els ook een keer naar Mallorca op schildersvakantie geweest.

Naast landschappen schildert Els graag portretten. De expositie in het Lees Lokaal bestaat uit een negental portretten. Naast de al 30 jaar in Nederland woonachtige Iraanse schrijver Kader Abdolah, zanger/musicus en podiumkunstenaar Herman van Veen, Paul van Vliet en Salvador Dali hangen er ook portretten van vijf bekende Nederlandse schrijvers. Tot 10 maart 2020 is iedereen welkom om tijdens de openingstijden van het Lees Lokaal naar de kunstwerken van Els te kijken. Neem gelijk een boek mee om te ruilen, kijk tussen de duizenden boeken op de planken en ontdek dat er nog veel meer te beleven valt in het Lees Lokaal.

Bron: Lees Lokaal Uitgeest

Meer berichten