Foto: aangeleverd

Fort K'IJK: langs kookpotten en kanonnen

UITGEEST - Neem een kijkje in een echt fort! Ontdek meer over het leven van de 263 soldaten in dit fort, hoe ze sliepen en hoe het 'kiekeboe' kanon werkte en later het prachtige uitkijkpunt werd.

In de keuken staan nog drie kookpotten en originele pannen, je zou er zo aan de slag kunnen. De gidsen hebben een persoonlijke binding met deze plek en kunnen je er smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over vertellen. Voor of na de rondleiding is er in de Theeschenkerij een heerlijke kop koffie of thee en huisgemaakte taart.

Benieuwd naar het fort? Kom dan op zaterdag 25 januari 2020 van 13:30 uur tot 14:30 uur naar Fort K'IJK in Uitgeest. Fort K'IJK is een onderdeel van de beroemde Stelling van Amsterdam en ligt prachtig aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Het fort is onder beheer van Landschap Noord-Holland en nu opengesteld voor publiek. Je kunt bij een bezoek ook een audiotour volgen, over de stelling en de omliggende natuur. Kortom, Fort K'IJK is een bezoek meer dan waard!

Bron: watgaanwedoen.nl

Meer berichten