Foto: Sara van den Nieuwendijk

Burgerpeiling: idee, melding of klacht

UITGEEST - Uit de Burgerpeiling van dit jaar bleek, dat veel mensen niet weten hoe ze de gemeente kunnen vinden als ze een idee, melding of klacht hebben. Gemeente Uitgeest wijst je graag de weg!

Heb je een idee?
Geweldig! Vertel het de gebiedsregisseur, Yvonne Groen. Zij denkt graag mee hoe je met jouw idee verder kunt komen. Schrijf haar een e-mail (yvonnegroen@debuch.nl) of bel haar op 088-9397080. 

Is er iets kapot, slecht onderhouden of gevaarlijk?
Zie je buiten, in de openbare ruimte, een eigendom van de gemeente dat kapot, slecht onderhouden of risicovol/gevaarlijk is? Meld dit dan via de 'tegel' Melding maken op www.uitgeest.nl. Voor spoedmeldingen over de openbare ruimte buiten kantoortijden kun je het beste met de politie bellen via het nummer 112, en anders het reguliere nummer van de politie (0900-8844) kiezen. De gemeente werkt er hard aan om het melden eenvoudiger te maken. In 2020 zal er aan een app gewerkt worden, waarmee je de gemeente direct een melding kunt toesturen met je telefoon.

Melding over het milieu?
Heb je last van geluid, asbest, stank, roet, rook of bodem? Meld dit dan op de website van de Omgevingsdienst IJmond (www.Odij.nl).

Overlast van iemand die zich niet aan de regels houdt?
Wanneer iemand bij je in de buurt de regels overtreedt, kun je hem of haar daar zelf op wijzen. Lukt dit niet, of niet goed genoeg? Meld dit dan bij de buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) via een e-mail aan administratievth@debuch.nl. Voor overlast van hondenpoep, fout parkeren, langparkeren van campers of caravans of gedumpt afval ben je bij de boa aan het juiste adres. Als je wilt dat de gemeente je op de hoogte houdt van de afwikkeling van de melding, schrijf dit dan in je e-mail.

Compliment of klacht?
Heb je een compliment of klacht nadat je contact hebt gehad met de gemeente? Dan is het fijn als je dit eerst laat weten aan de medewerker zelf. Mocht dat niet lukken, dan kun je je compliment of klacht ook telefonisch, digitaal, mondeling, per brief of per mail geven. Het telefoonnummer van de gemeente is 14 0251 en het e-mailadres info@uitgeest.nl. Je kunt de gemeente ook bereiken via WhatsApp, op 06-25756160. Het postadres is: Postbus 7, 1910 AA Uitgeest.

Bron: Gemeente Uitgeest

Meer berichten