Eigenlijk onzichtbaar heeft hij zich in de basis gepeeld en met de week pakt dat beter uit. Yannick Draaijer. Ook vandaag viel hij de jury op. Hard werkend, steeds dreigend en immer positief leverde hij in het veld een stevige bijdrage aan de overwinning vandaag. Hier op de foto met balsponsor Jacob Groen van Media Meadows en FC Uitgeest debutant Thijn Ursem Foto: aangeleverd

FC Uitgeest toont veerkracht en wint weer eens.

Algemeen

Nee, echt goed was het allemaal nog niet maar er stond zondag tegen sv De Meern wel weer een FC Uitgeest die verbetenheid en vastberadenheid uitstraalde. Er was van te voren besloten dat er vandaag gewonnen moest worden tegen de laagvlieger uit Utrecht en dat gebeurde ook. Met 3-0 werd een degelijke overwinning behaald. Belangrijker nog dan het resultaat was dat spelers weer met zelfvertrouwen in het veld stonden waardoor het aan de kant van de thuisploeg allemaal net iets gemakkelijker ging dan de afgelopen weken.

FC Uitgeest startte met verassend genoeg Tinus Putter op de rechtsbackplaats in plaats van Dennis de Wit. Op het middenveld keerde de weer fitte Mike Olgers terug in de basis. De thuisploeg liet met een voortvarend begin zien dat er vandaag maar één opdracht was, winnen. Al in het eerste kwartier waren er kansen voor Mats Idema (kopbal), Jordy Duijn (schot naast) en Mike Olgers (schot over). Het trouwe thuisvolk kirde van plezier want dat was wat ze wilden zien. Een gedreven FCU dat voortvarend de weg naar voren zocht en bij balbezit van de tegenstander fanatiek op de bal joeg. De gasten waren er beduusd van en konden daar vooralsnog weinig tegenover stellen. Zo ook bijvoorbeeld in de 28e minuut. Goed doorzetten van de vandaag uitblinkende Yannick Draaijer, een puike voorzet vanaf de achterlijn en een net missende Rens Brouwer voor de goal. In de 30e minuut was het wel raak. Een razendsnel uitgevoerde counter bracht de bal bij Max Dekker die met reuzenpassen richting vijandelijk doel snelde, het overzicht behield en de vrij staande Jordy Duijn bediende. Deze scoorde behendig door de bal tussen de benen van de keeper door te spelen. 1-0.

Na rust herpakte De Meern zich enigszins en kreeg zelfs wat kleine kansen op de gelijkmaker maar doelman Sem Bleeker stond steeds op de goede plaats. In de 62e minuut ging de wedstrijd definitief op slot. Een mooie voorzet van Mike Olgers werd door Max Dekker handig op de hak genomen en daardoor de keeper ook. 2-0. Het was voor Max Dekker de beloning voor een goede wedstrijd waarin hij blijk gaf over zijn vormdipje heen te zijn. FC Uitgeest bleef zoeken naar meer goals helemaal toen de pas 16-jarige Thijn Ursem (hartstochtelijk toegejuicht door zijn teamgenoten van JO-19-1) de gelegenheid kreeg om zijn debuut in het eerste elftal van FC Uitgeest te maken en brutaal genoeg een aantal keren met verrassende acties dicht bij het Utrechtse doel kwam.

In de 86e minuut was het tenslotte de Bakkum en Krookspeler van de vorige week namelijk Jordy Duijn die de eindstand op 3-0 bracht. Zo zagen trainer, staf maar vooral de spelers de beloning van een goede week werken op het scorebord staan. Volgende week tegen hoogvlieger Zaanlandia mag de ploeg laten zien dat het goede spel van vandaag geen toeval was.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, Putter, Vrouwe, Idema, Brouwer, Smit, Tosun (63e Hamaker), Olgers, Dekker, Duijn (87e Klaver), Draaijer (72e Ursem).Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Yannick Draaijer

Fieneke en Joop de Beer.
Koninklijke onderscheiding voor echtpaar De Beer 21 minuten geleden 1
Getekend door Sila en Amirali.
Kindcentrum Cornelis tegen voedselverspilling 3 uur geleden
Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 21 uur geleden
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt gisteren
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni gisteren
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 25 apr, 10:00
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 25 apr, 10:00
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00