Afbeelding

FC Uitgeest toe aan een voorjaarsschoonmaak

Algemeen

UITGEEST- Iedereen herkent dat wel. Het zonnetje begint te schijnen, bomen ontluiken en voorjaarsbloemen beginnen te bloeien. Het voorjaar is in aantocht en het huis moet opgeruimd en opgefrist worden. Zo moet FC Uitgeest misschien ook gaan denken want een flinke opfrisbeurt zou het team na de 1-3 nederlaag thuis tegen FC Boshuizen niet misstaan. Het team oogde vooral in de eerste helft "wintermoe" terwijl de lentezon uitbundig scheen. Of was het misschien nog de nasleep van het prachtige en uitbundig gevierde feest van "100 jaar voetbal Uitgeest" .De tweede helft bracht verbetering maar toen was het leed al geschied. Zo blijft het team van Ton Pronk wisselvallig presteren en heeft het uit de laatste vijf wedstrijden maar vier punten gehaald.

FC Uitgeest startte zonder de geschorste Jorn Brouwer. Op zijn plaats speelde opvallend genoeg Tomas Duijn die daarmee Kick Smit op de bank hield. FC Boshuizen kwam sterk uit de startblokken. Al in de 3e minuut lag de bal achter de verbouwereerde doelman Sem Bleeker na een fraai schot van Adsalmis. Het was de opmaat voor een fase waarin de thuisploeg weinig had in te brengen. De Leidenaren waren veel sterker en het was eigenlijk wachten op de 0-2. Daar hadden ze echter wel een penalty voor nodig. Een uitermate ongelukkige "balkaats" van voet naar arm bij Rens Brouwer deed de warrig leidende scheidsrechter Straver besluiten de bal op de stip te leggen. De regel bij hands is (artikel 12) dat de arm opzettelijk tegen de bal moet komen. Daar leek in dit geval geen sprake van te zijn, dus geen strafschop. Wel bij scheidsrechter Straver. Safi wist er raad mee. 0-2.Het werd allemaal nog erger voor de thuisploeg toen in de 45e minuut Voorn handig profiteerde van een misverstandje tussen de centrale verdedigers van FC Uitgeest Mats Idema en Stan Vrouwe.0-3.

De tweede helft gaf gelukkig een ander FC Uitgeest te zien. Fel werd gejaagd op de bal en er kwamen kansjes. In de 65e minuut was het de voor Lester Half (blessure) ingevallen Yannick Draaijer die met een puike goal weer enige hoop gaf aan de supporters van Geelgroen. FC Boshuizen gaf echter weinig meer weg en deed daarmee goede zaken in de strijd om het kampioenschap waar de ploeg nog volop aan mee doet. FC Uitgeest daarentegen zal zich echter de komende weken flink moeten opfrissen wil het seizoen ondanks een periodetitel niet als een nachtkaars uitgaan. Tijd dus voor een  reset. Een mentale voorjaarsschoonmaak misschien?

FC Uitgeest: Bleeker, de Wit, Idema, Vrouwe, R.Brouwer, Putter, Hamaker, Olgers (73e Smit), T.Duijn, Dekker, Half (37e Draaijer).

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Yannick Draaijer

Hij is al 21 jaar en maakte in de wedstrijd tegen FC Boshuizen zijn debuut (als invaller) in een competitiewedstrijd van FC Uitgeest. Dat deed Yannick zo verdienstelijk dat de jury besloot hem te verkiezen als Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd. Vooral zijn fraaie goal trok de jury over de streep. Yannick gefeliciteerd. Het bracht hem: de bijbehorende prijs, de cap van de Businessclub FC Uitgeest en op de foto met de pupil van de week Kes van Tol van JO-8-1 die de door de Taxatieshop ter beschikking gestelde wedstijdbal mocht houden.

Fieneke en Joop de Beer.
Koninklijke onderscheiding voor echtpaar De Beer 18 minuten geleden 1
Getekend door Sila en Amirali.
Kindcentrum Cornelis tegen voedselverspilling 3 uur geleden
Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 21 uur geleden
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt gisteren
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni gisteren
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 25 apr, 10:00
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 25 apr, 10:00
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00