Foto: aangeleverd

Allerzielenviering 2018 in de R.K. kerk

Op vrijdagavond 2 november verzorgt De r.k.parochie in uitgeest de Allerzielenviering in de R.K. kerk Onze lieve Vrouwe Geboorte aan de Langebuurt. De viering begint om 19.00 uur. De viering wordt muzikaal verzorgd door het koor Laus Deo  en Bart Brantjes, o.a. bekend van diverse televisieprogramma's  brengt solo enkele prachtige nummers ten gehore.

Tijdens de viering van Allerzielen in de kerk in Uitgeest worden in het bijzonder de namen opgenoemd van de overledenen van het afgelopen jaar. Bij iedere naam wordt een nagedachteniskaars aangestoken, die na afloop door de familie mag worden meegenomen. Tevens krijgen alle nabestaanden een gedachtenisprentje.

Na de viering ontvangen alle aanwezigen een brandende kaars en lopen zij in processie, naar het met kaarsen verlichte kerkhof; dit maakt al jarenlang veel indruk op iedereen. Dit jaar begeleid door twee pipers en het koor Laus Deo.Pastoor Kaleab zal daar ook de graven en urnen zegenen.Na afloop kan er worden nagepraat in de Klop onder het genot van een kopje koffie of thee.

.

 
Meer berichten