Beeld: Aangeleverd

Politieberichten 15-21 oktober

UITGEEST - De politie was vorige week weer verschillende keren nodig in Uitgeest. Hieronder een overzicht.

Aanrijding snorfiets tegen lantaarnpaal Stationsplein

Op dinsdag 16 oktober 2018 omstreeks 21.39 uur vond er een aanrijding plaats tussen een snorfiets en een lichtmast op het Stationsplein. Een 18-jarige man uit Uitgeest verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur en reed tegen de lichtmast aan. De snorfiets raakte behoorlijk beschadigd. Zowel de man als zijn 17-jarige duopassagiere kwamen ten val doch liepen nagenoeg geen verwondingen op.

Diefstal bromfiets Anna van Renesseplein.

Op dinsdag 16 oktober 2018 werd er tussen 10.00 uur en 15.00 uur een scooter gestolen. Het betreft hier een scooter van het merk Vespa, type Piaggio, kenteken DLJ68S.

Bromfiets te water Lagendijk/Busch en Dam

Op zaterdag 20 oktober 2018 omstreeks 19.26 uur reed er een bromfiets over Busch en Dam in de richting van de Lagendijk. Ter hoogte van fort Krommenie verloor de bromfietser de macht over het stuur toen hij een bocht verkeerd inschatte. De 56-jarige man reed samen met zijn duopassagiere van 55 jaar en zijn bromfiets de sloot in. Door de ambulancedienst werden zij onderzocht en zijn voor de zekerheid voor onderzoek meegenomen naar het Zaans Medisch centrum. De bromfiets werd uit het water gehaald door een behulpzame boer.

Auto in de brand op de Boterbloem

Op zaterdag 20 oktober 2018 te 23.17 uur ontstond er een brand op de achterbank van een Renault Twingo die geparkeerd stond op de Boterbloem te Uitgeest. Er is iets beginnen te smeulen waardoor er brand ontstond. Door de brandweer is de brand geblust. Er is vermoedelijk geen sprake van brandstichting.

Aanhouding dronken man Geesterweg.

Op zondag 21 oktober 2018 te 00.45 uur werd er een 18-jarige man van Poolse afkomst aangehouden. De man had eerder ruzie gemaakt met een vriend op de Westerwerf. Aldaar was hij verwijderd door de politie. Later liep hij over de Geesterweg en sprong voor rijdende auto's, waaronder een politieauto. Aangezien de man het verkeer hinderde dan wel in gevaar bracht terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde is de man aangehouden en heeft een nachtje logies gekregen alsmede een proces-verbaal.

Meer berichten