Logo uitgeester.nl
Luchtfoto Uitgeestermeer
Luchtfoto Uitgeestermeer (Foto: RAUM)
update

Negatief zwemadvies Dorregeest opgeheven

UITGEEST – Nu de zon weer lekker warm schijnt en het water warmer wordt, kan iedereen zich weer prima vermaken in, op of rondom het water.

Update 7 mei 17.00 uur: 
Het eerder deze week afgekondigde preventieve negatieve zwemadvies voor de locatie Dorregeest te Uitgeest is ingetrokken. Een controlebemonstering van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier wees uit dat de waterkwaliteit in orde is. Op basis van die uitkomst trekt de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN) de afgekondigde maatregel in.

Let op het bord
De RUD NHN adviseert om bij elk bezoek goed te letten op de blauwe borden die bij alle officiële zwemlocaties in Noord-Holland staan. Op de borden staat naast algemene informatie over de locatie ook vermeld of op dat moment een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod geldt. De RUD NHN geeft dagelijks actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Noord-Holland op www.zwemwater.nl. De RUD NHN geeft actuele informatie over negatieve zwemadviezen en zwemverboden ook door via Twitter @ZwemwaterRUDNHN.

Meer berichten