Logo uitgeester.nl
Foto: Gemeente Uitgeest
Uitgeest

Wie moet er in Uitgeest een lintje krijgen?

Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Bijna iedereen in Uitgeest kan deze vraag waarschijnlijk wel met 'ja' beantwoorden.

Want overal in het dorp zetten mensen zich in voor vele doelen. Vaak zonder eigen belang, in alle bescheidenheid. En dat zijn nu precies de mensen die in aanmerking kunnen komen voor een Koninklijke onderscheiding, oftewel een 'lintje'. "Maar dan moeten ze daarvoor eerst worden voorgedragen. U kunt dat doen. Want iedereen kan iemand anders voordragen voor een lintje", aldus de gemeente.

Voordat de burgemeester een lintje kan uitreiken aan een inwoner van de gemeente Uitgeest, wordt er altijd eerst uitgebreid onderzoek gedaan naar de verdiensten van de persoon die u voordraagt. Dat kost veel tijd en daarom is het belangrijk om op tijd in actie te komen. Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding tijdens de 'lintjesregen' (rond Koningsdag) in 2019? Doet u dat dan vóór 1 juli 2018. Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding tijdens bijvoorbeeld een jubileum of een andere bijzondere gelegenheid? Dan moet het aanvraagformulier zes maanden vóór de gewenste datum van de uitreiking bij de burgemeester zijn ingediend.

Aanvraagformulier
Op de website www.lintjes.nl vindt u het formulier dat u hiervoor kunt gebruiken. Gemeente Uitgeest adviseert u voor u het formulier verstuurt, eerst even contact op te nemen met het bestuurssecretariaat van de gemeente. En… het is natuurlijk de bedoeling dat degene die de Koninklijke onderscheiding krijgt, wordt verrast op de dag van de uitreiking. Dus doe uw aanvraag in het diepste geheim en verklap niets!

Over de regels rond de toekenning van lintjes kunt u alles lezen op www.lintjes.nl. Voor meer informatie over het aanvragen van een Koninklijke onderscheiding kunt u contact opnemen met het collegesecretariaat van de gemeente Uitgeest: Margriet Swart 088 – 9097065 of bestuursondersteuning@uitgeest.nl.

Meer berichten