Samen eten is gezelliger dan alleen.
Samen eten is gezelliger dan alleen. Foto: aangeleverd

Meet & Eat op maandag, woensdag en vrijdag: ‘Samen eten is leuker dan alleen’

Algemeen

UITGEEST - In het kleine keukentje van drie bij vier vierkante meter werd eerder gekookt voor vijftig gasten tijdens het kerstdiner voor alleenstaanden. Maandag 4 oktober was de keuken eindelijk weer operationeel na een pauze van bijna twee jaar door de coronauitbraak: Meet & Eat organiseerde voor de eerste keer een ‘Fijn! Samen eten avond’. Voortaan kan iedereen die het leuk vindt om samen te dineren aanschuiven op maandag en woensdag vanaf 17.15 uur.

Op het menu stond een groentesoepje vooraf met als hoofdgerecht hachee met rode kool. In tegenstelling tot de vrijdag, waar zelf gekookt wordt, wordt het diner op maandag en woensdag verzorgd door het Buffettenpaleis. Maandag 4 oktober schoven dertien personen aan, voornamelijk ouderen. Sommigen aten voorheen mee in Geesterheem maar dat is niet meer mogelijk omdat het een verpleeghuis is geworden. Vrijwilligsters Anja en Christel namen de bediening voor hun rekening en Yvonne Hoogeland, voorzitter van stichting Meet & Eat, zag erop toe dat het diner goed verliep. 

Ontmoeten
Bij binnenkomst vlogen de grappen en grollen over tafel, iedereen was blij om elkaar weer te zien. Ook waren er een aantal nieuwe mee-eters die als snel in de groep werden opgenomen, en dat doet een mens goed.  Vrijwilligster Ria, die een dame van 93 heeft opgehaald die voor het eerst aanwezig is, legt uit: “Voor sommige ouderen is het moeilijk om hun ritme te doorbreken: zij eten bijvoorbeeld al jaren van Tafeltje Dekje. Als ze er eenmaal zijn blijkt het vaak leuker om samen te eten dan in je eentje.” Yvonne vertelt: “Tijdens de alleenstaandenavond is het vaak gebeurd dat mensen bij elkaar in de buurt blijken te wonen; zij gaan dan vaak later bij elkaar op visite om een kop koffie te drinken. Er hebben ooit zelfs twee mensen een relatie gekregen die later zijn gaan samenwonen.”

In de toekomst wil Meet & Eat de avond voor mantelzorgers en de befaamde kerstdiners weer opstarten, maar eerst richten zij zich op de nieuwe maandag en woensdag. Er worden overigens nog vrijwilligers gezocht om mensen thuis op te halen en na het eten weg te brengen, maar er worden natuurlijk ook mensen gezocht die het gezellig vinden om mee te eten tijdens deze gezellige avonden. Voor slechts € 10 krijgt u een heerlijk driegangendiner én natuurlijk een hele gezellige avond in De Klop.

Aanmelden
Aanmelden kan door even te bellen naar Yvonne Hoogland: 06-11186727.

Kan iemand met dementie nog veilig met een auto de weg op?
Trefpunt Alzheimer: 'Dementie en verkeer" 13 uur geleden
Rianne Pluim.
"Neem de tijd, pak een kano en... geniet!" 5 mei, 16:00
Rietzanger.
Wandel mee en luister naar de rietzanger 5 mei, 15:30
Om zijn gedachten te verzetten, pakte Jan Brasser tot op hoge leeftijd vaak de fiets.
Jan Brasser, staalarbeider in het gewapend verzet 4 mei, 12:00
Kees Schouten vertelt leerlingen door middel van een fietstocht over Uitgeest ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. de oorlog in Uitgeest.
4-5 Mei Comité Uitgeest houdt met fietstocht oorlogsverhalen levend 4 mei, 08:15
Ontdek wat er zoal op het strand te vinden is.
Ga mee op ontdekkingstocht op het strand van Castricum 3 mei, 16:00
Vroeg op voor het mooiste licht.
Vroeg op en maak prachtige foto's in het Ilperveld 3 mei, 12:00
Nel van Meurs.
Expositie in het Koetshuijs 3 mei, 10:00
Op 4 mei mag de vlag van zonsopgang tot zonsondergang halfstok hangen.
Vlaggenprotocol 4 en 5 mei 2 mei, 16:00
V.l.n.r. voorzitter Veteranencomité Dannij van der Sluijs en veteranen Ricardo, Daan, Jos, Raoel en Leroy.
Veteranen hijsen 4 mei de vlag halfstok 2 mei, 10:00
Samen de regio ontdekken 1 mei, 15:10
Herdenkingsmonument bij de spoorlijn.
Programma herdenking oorlogsslachtoffers 1 mei, 12:00
Digitale krant