Goede samenwerking tussen marketing en sales met Hubspot

  Zakelijk

Wat is Hubspot?
Hubspot kan je uitleggen als een soort van automatische software om website en bedrijven te helpen met hun inbound marketing strategie. Omdat het volledig automatisch werkt kan je heel doelgericht potentiële klanten kennis laten maken met jouw bedrijf. Het is een platform wat website en bedrijven kan laten groeien. Er zijn vele mogelijkheden met deze geautomatiseerde software. Het mooie van dit platform is dat het eigenlijk helemaal om de klant draait. Wat verwacht jouw bezoeker van jouw website en wat wil de klant eigenlijk aan informatie hebben? Al je marketing tools kun je eigenlijk samenbrengen qua rendement in dit platform. Zeer effectief middel dus als toevoeging van je huidige inbound marketing activiteiten.

Waarom is Hubspot interessant?
Omdat het kan bijdragen aan diverse factoren kan Hubspot heel erg helpen met het beter vindbaar maken van je website. Daarmee kunnen eigenlijk alle marketingactiviteiten die je inzet beter meetbaar worden gemaakt en zal je dus effectiever kunnen worden met je website. Het kan heel erg helpen in het reduceren van tijd. Tijdbesparing is voor iedere ondernemer en onderneming interessant. Met het gebruik van Hubspot heb je een plek waar je bijvoorbeeld Google Analytics en Google Tag Manager kan gaan analyseren. Omdat het programma ook goed werkt in combinatie met andere tools krijg je de beschikking over enorm veel data. Daar wordt iedere website eigenaar toch blij van?

Bepaalde zaken automatiseren kan ook heel handig zijn voor je bedrijf. Hubspot maakt het mogelijk om bezoekers die een bepaalde actie hebben gedaan op de pagina, bijvoorbeeld een download van een brochure, op een geautomatiseerde manier in de vervolgstappen mee te nemen. Je workflow wordt dan groot en deels geautomatiseerd. Je moet van te voren wel goed nadenken hoe je de inbound marketing wilt hebben, maar als je dat eenmaal duidelijk hebt voor jezelf, dan kan Hubspot een enorme meerwaarde zijn in de uitvoering daarvan.

Hubspot werkt cloud-based en is daarom ook heel erg geschikt om door meerdere afdelingen binnen dezelfde organisatie gebruikt te worden. Alle data blijft altijd en overal beschikbaar.

Wat kost Hubspot?
Zoals zo vaak met software oplossingen zijn er een aantal prijs varianten afhankelijk van de capaciteit die je nodig hebt. Het begint met een gratis variant (voorlopig nog wel dan) en de prijzen lopen op tot enkele duizenden euro's per maand. Omdat er veel bedrijven al heel succesvol mee zijn, is het een oplossing die zich continu doorontwikkeld. Omdat het je helpt bepaalde processen te automatiseren zullen de kosten ook relatief snel zijn terugverdient. Als de sales daadwerkelijk omhoog gaat beoordeel je Hubspot niet meer op de kosten maar op het rendement. Je ROI van je online marketing zal aanzienlijk groeien en de bedrijfsresultaten zullen meegroeien. Hubspot lijkt daarom voor sommige bedrijven niet meer weg te denken uit de dagelijkse operatie. Omdat je kan beginnen met het testen van een gratis versie, lijkt het voor de hand om dit even te gaan proberen. Overtuig jezelf van de

meerwaarde van Hubspot. Je hoeft echt geen mega budget te hebben om dit product uit te gaan testen.

Meer berichten