Afbeelding
Foto: Pixabay

Vincent Beentjes wint met minimaal verschil

Sport

AKERSLOOT - Vincent Beentjes uit Castricum is de verrassende en gelukkige winnaar geworden van de wekelijkse tijdrit in Akersloot op donderdagavond over de bekende tien omlopen. 

In een decor van een stevige noordoostenwind met temperaturen rond het vriespunt op Sportcomplex de Cloppenburgh, dienden de renners de voorgeschreven afstand met start om de dertig seconden met behulp van de Mylaps tijdwaarneming onder de wielen weg te rijden. De ditmaal aanwezige leider in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement Lars Volkers uit Schagen diende vanwege die positie het spits af te bijten gevolgd door Vincent Beentjes en de rest. 

Met deze staat van dienst leek het voor Lars Volkers een eitje te gaan worden over de vraag wie dit keer met de bloemen huiswaarts zou gaan keren, daar de persoonlijke records toch wel redelijk ver uit elkaar liggen; voor Volkers en Beentjes respectievelijk 49.34 en 51.19 minuut. Het verschil van 30 seconden tussen de kompanen verdween als sneeuw voor de zon en het zag er naar uit dat Vincent Beentjes zijn voorganger tegen het einde zou gaan oprapen. Toeschouwers begrepen niet, toen zij zagen hoe kinderlijk en moeilijk hij de bochten aansneed, hoe hij zo’n snelle tijd op het scorebord had weten te krijgen. Maar die zogenaamde deskundigen had moeten zijn opgevallen, dat Volkers niet reed op zijn oorspronkelijke originele mountainbike, maar ditmaal op een strandfiets. Deze wetenschap werd door Volkers na afloop bekend gemaakt. Daardoor was het voor hem moeilijk, zo niet onmogelijk, zijn altijd sublieme techniek in praktijk te brengen. Pas in de slotfase, met nog bijna 2 omlopen te gaan, kreeg hij het automatisme van voorheen weer een beetje te pakken en wist zijn verloren terrein langzaam te herwinnen. Na afloop bleek Vincent Beentjes met de cijfers achter de komma, uiteindelijk met een verschil van nog geen halve seconde in zijn voordeel te hebben gewonnen. Ook opvallend was dat Bob Scholten uit Akersloot goed bezig is en hij met 56.00 minuten slechts 1 seconde verwijderd bleef van zijn beste tijd. 

Uitslag: 1. Vincent Beentjes, Castricum 51.41.672 min; 2. Lars Volkers, Schagen 51.42.071 min; 3. Walter van Kuilenburg, Amsterdam 53.29 min; 4. Wout Bakker, Heiloo 54.20 min; 5. Bob Scholten, Akersloot 56.00 min; 6. Vincent Tiebie, Akersloot 59.29 min; 7. Alex Hageman, Limmen 60.11 min.