Logo uitgeester.nl
Foto: Jelmer van Dam
Uitgeest

Stormvogels stelt eerste punt veilig

  Sport

UITGEEST - Afgelopen zondag speelde het eerste team van KV Stormvogels tegen het uit Zwijndrecht afkomstige Conventus. Beide ploegen waren nog puntloos en daardoor bijzonder gemotiveerd om van de vervelende nul op de ranglijst af te komen.

De ploeg van Van Duijn startte voortvarend, Romy Erkelens wist in de eerste minuut van afstand tot scoren te komen. De bezoekers kwamen echter al snel weer op gelijke hoogte en dit evenwicht bleef gedurende de eerste helft in stand. Geen van beide ploegen wist een marge groter dan twee tot stand te brengen, hetgeen tot een enerverende wedstrijd leidde. Bij rust was de stand 9-9 waarbij het publiek vol verwachting was van de tweede helft.

Het was Conventus dat het eerste doelpunt kon noteren, maar de Vogels kwamen onmiddellijk weer op gelijke hoogte door een treffer van Sebastiaan van den Bosch. Het spelbeeld vertoonde veel gelijkenissen met de eerste helft; de ploegen kwamen om en om op voorsprong waarbij de andere partij de stand weer gelijk trok. De wedstrijd boeide van begin tot eind, en duidelijk was dat beide ploegen voor de winst wilden spelen. In de 53e minuut was het Stormvogels dat op een 17-15 voorsprong kwam en er met de zege vandoor leek te gaan, maar Conventus wist wederom op gelijke hoogte te komen. Bij het klinken van het eindsignaal stond de teller op 17-17. Een gelijkspel dat op zich een juiste weergave gaf van de verhoudingen. Enerzijds blij met een punt, maar toch ergens een vorm van teleurstelling bij trainer/coach Van Duijn. Op de vraag een punt gewonnen of een punt verloren, antwoordde hij resoluut: "Een punt verloren. Gedurende de wedstrijd waren er de nodige discutabele arbitraire beslissingen, waardoor we eerder een verschil hadden kunnen maken." Desalniettemin overheerste tevredenheid binnen de ploeg.

Meer berichten