Logo uitgeester.nl
Ook dit jaar staat de studio van OSU Radio weer in de kantine van FC Uitgeest.
Ook dit jaar staat de studio van OSU Radio weer in de kantine van FC Uitgeest. (Foto uit Archief: OSU Radio)
Uitgeest

OSU Radio live tijdens ICGT Toernooi

  Sport

UITGEEST - In het pinksterweekend, van 18 tot en met 21 mei, vindt de 33ste editie van het ICGT Toernooi plaats op het sportcomplex van FC Uitgeest. Op vrijdag wordt er afgetrapt met het Bedrijventoernooi, op 19 en 20 mei vinden het 30ste Arie Bonkenburg Toernooi en het Wim Groen toernooi voor de 35+'ers plaats. Elke avond is het feest in de feesttent met als eindknaller een optreden van niemand minder dan Wolter Kroes.

Het ICGT Toernooi wordt gespeeld op zaterdag 19 mei en maandag 21 mei. De deelnemende teams zijn bekend en op 11 april was de spannende loting. Geweldig nieuws is dat Manchester United dit jaar van de partij is. Er komen veel grote namen bij deze topclub vandaan, bijvoorbeeld David Beckham, Paul Scholes en Ryan Giggs. Zij spelen op zaterdag 19 mei de openingswedstrijd tegen FC Uitgeest, de aftrap is om 11.00 uur. Gerrit Idema, bestuursvoorzitter: "Het is heel bijzonder dat we Manchester United hebben weten te strikken voor het ICGT 2018. Ze komen alleen als ze weten dat ze kwaliteit krijgen: bijvoorbeeld goede speelvelden, goede organisatie en een goed hotel. Wij hebben die kwaliteit in huis." Voor de clubs die ver moeten reizen wordt een combinatie van toernooien gemaakt in Europa. Het Braziliaanse team Red Bull Brasil bijvoorbeeld speelt nu een toernooi in Zwitserland; als dit toernooi afgelopen is laat de organisatie van het ICGT het team daar ophalen.

De voorbereidingen voor het ICGT zijn in volle gang. Eigenlijk starten de voorbereidingen voor de volgende editie al terwijl het toernooi nog bezig is. "Er moet natuurlijk een klik zijn met de clubs en als die er is probeer je tijdens het toernooi al met ze af te spreken voor het jaar daarna," aldus Idema. Hoe dichter het pinksterweekend naderbij komt, hoe drukker het wordt met de voorbereidingen. Voor de spelers alleen al moeten er 2500 kadetten geleverd en gesmeerd worden, er moeten driehonderd vrijwilligers aangestuurd worden en er zijn in Hotel Akersloot ongeveer zeventig kamers geboekt.

Ook op andere fronten wordt er van alles voorbereid voor het internationale toernooi. OSU-radio bouwt een complete studio op in de kantine van het sportcomplex om de wedstrijden vier dagen lang live te verslaan. Er is nauw contact met de organisatie, wie mogen ze interviewen? Vrijwilligers, bezoekers, Gerrit Idema, Ferdy Druijf, de oud-FC Uitgeester die voor AZ uitkomt en dus gaat spelen tegen zijn eigen club: Richard van OSU-radio wil ze allemaal het hemd van het lijf vragen. Hij heeft in de afgelopen jaren ook veel prominente spelers gesproken; een hoogtepunt was dat hij Sjaak Zwart mocht interviewen. "Ik zou ook graag Van Gaal een keer voor de microfoon hebben met zijn briljante uitspraken," mijmert Richard. Een hoogtepunt van het toernooi vindt hij de opkomst van de Zuid-Amerikanen. Dit gaat altijd gepaard met veel muziek, zij komen swingend het veld op. Voor de thuisblijvers is het hele toernooi live te volgen op 106 FM, 104.5 via de kabel (alleen Ziggo) en natuurlijk online op osuradio.nl.

Over wie deze editie gaat winnen zijn de meningen verdeeld. Richard: "Titelverdediger Benefica gaat er natuurlijk vol in, maar ik denk dat Manchester United er dit jaar met de winst vandoor gaat." Gerrit ziet het net even anders: "Palmeras gaat winnen, zonder twijfel." Een laatste tip van Gerrit voor de bezoekers: "Kom gewoon kijken, proef de unieke sfeer! Het topprogramma is ons visitekaartje en de entree is gratis. We hopen op stralend weer, vergeet dan vooral je zonnebrand niet."

Door: Margreeth Anema

Meer berichten