Logo uitgeester.nl
Foto: AZ Media
Uitgeest

Uitgeester Ferdy Druijf scoort nieuw contract bij AZ

  Sport

AZ heeft deze week het contract met Uitgeester Ferdy Druijf verlengd. De 20-jarige spits ligt daardoor tot medio 2021 vast bij de Alkmaarders.

Via FC Uitgeest kwam de aanvaller in 2012 bij de AZ Jeugdopleiding terecht. De aanvaller van Jong AZ kwam dit seizoen tot vijftien Jupiler League-wedstrijden (6 goals) en maakte op 28 januari zijn debuut in de hoofdmacht. Dit seizoen speelt hij zijn wedstrijden voornamelijk bij de Alkmaarse beloften en kwam daarnaast tot twee invalbeurten in AZ 1. Op 28 januari debuteerde hij in de uitwedstrijd tegen Willem II (0-2). Ook in het thuisduel met Sparta Rotterdam (2-1) viel hij in. In oktober 2017 zat de spits voor het eerst bij de selectie van Oranje Onder 20 en maakte hij minuten tegen Duitsland Onder 20.

Ferdy volgde onderwijs aan het Van der Meij College in Alkmaar. Dat is een zogenaamde LOOT-school, een Topsport Talentschool waar talentvolle sporters de gelegenheid krijgen om hun topsportontwikkeling te combineren met onderwijs. Voor sommige onderdelen kreeg Ferdy vrijstelling of mocht deze op een later tijdstip inhalen. Op zijn 17e is hij gestopt met het volgen van onderwijs om zich volledig te richten op zijn sportcarrière. Hij speelt nu 6 jaar bij AZ en vindt de jeugdopleiding van AZ heel erg goed. Er is goede, persoonlijke begeleiding en voedingsbegeleiding. "Ze zien het meteen als er iets met je aan je hand is", vertelt Ferdy. Hij traint iedere dag mee met het 1e en soms zelfs twee keer per dag. Als hoogtepunten noemt hij zijn debuutwedstrijd tegen Willem II en de overwinning tegen Sparta. 

Een vaste basisplaats is de belangrijkste wens voor Ferdy voor de toekomst. "Het vertrouwen dat de club naar me uitspreekt voelt goed", reageert Druijf na het zetten van zijn handtekening. "Ik ben aan het begin van het seizoen drie maanden geblesseerd geweest. Daarna ben ik vol voor mijn laatste kans gegaan. Die heb ik met beide handen gegrepen. Nu moet ik stappen maken en zorgen dat ik vast bij het eerste elftal hoor. En dan op naar een basisplek."

"Ferdy doet het erg goed en dat hebben we beloond met een langer verblijf", zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "Hij doet het wekelijks goed bij Jong AZ. En voor een spits niet onbelangrijk: hij maakt ook doelpunten. Ferdy heeft ons echt overtuigd."

Bronnen: AZ media en Ferdy Druijf

Meer berichten