Foto: Politie Alkmaar op Facebook

Verdachten inbraak Castricum aangehouden in Uitgeest

  Politie

CASTRICUM / UITGEEST - Op vrijdagavond 6 december rond 21.20 uur werd er een burgernetbericht verzonden om in de omgeving van de Hogeweg in Uitgeest uit te kijken naar een verdacht persoon.

De blanke, kalende man met zwarte broek, zwarte jas met capuchon en ongeveer 1.85 meter lang, werd in verband gebracht met een inbraak in Castricum eerder die avond. Op de Prinses Beatrixlaan in Uitgeest werd een verdacht voertuig aangetroffen, waarna de verdachten het op een lopen zetten.

In de omgeving kon één verdachte aangehouden worden. In de omgeving van de Hogeweg is uitgebreid gezocht naar meer verdachten.

Vlak na het afsluiten van het burgernetbericht rond 22.30 uur werd er toch nog een verdachte in de omgeving aangehouden.

Onderzoek (update)

De politie stelde een onderzoek in in de omgeving. Hierbij werd ook een diensthond ingezet. Aanvankelijk werden er geen verdachten aangetroffen, maar korte tijd later zag de politie een auto rijden waarvan de eigenaar bekend was bij de politie in verband met inbraken. Bij Uitgeest werd de auto aan de kant gezet. Een van de vier inzittenden kon meteen worden aangehouden. Een tweede ging er vandoor, maar kon worden achterhaald. De overige twee verdwenen en werden (nog) niet teruggevonden. De twee aangehouden verdachten zijn Joegoslaven van 42 en 48 jaar oud.  

Bij controle bleek dat de inbrekers niet in de woning zijn geweest. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bron: 112-Uitgeest.

Meer berichten