Foto:
Uitgeest

Politieberichten van de afgelopen week

  Politie

Penningkruid

Op de parkeerplaats van Penningkruid werd op 18 september tussen 12.15 en 12.50 uur een personenauto bekrast met een scherp voorwerp. Schade: een diepe kras over het spatbord en een portier. Het bleek dat de auto de afgelopen maanden al meerdere keren was bekrast. Ook een ander voertuig van de eigenaar werd eerder bekrast. Aangifte is opgenomen en er wordt een onderzoek ingesteld.

Stationsplein

Op 21 september om 15.45 uur deed een vrouw aangifte van de diefstal van 400 euro. Zij had gereageerd op een advertentie op marktplaats, waar een jas werd aangeboden. Zij had contact gelegd en een afspraak gemaakt bij het station Uitgeest. Op de afgesproken tijd verscheen daar een dame in een auto. Vervolgens kreeg zij de betreffende jas overhandigd om deze te passen. Tijdens het passen gaf zij haar tas aan de vrouw. De jas bleek te klein en de deal ging niet door. Nadat zij haar tas weer had terug gekregen liep zij naar de trein. In de trein bleek, dat er 400 euro uit haar tas was ontvreemd.

Op 24 september om 02.00 uur werd door een getuige een harde klap gehoord vanaf de parkeerplaats op het Stationsplein. Vervolgens zag hij, dat een ruit van een geparkeerde personenauto was ingeslagen. Het was niet duidelijk of er iets was ontvreemd. De eigenaar zal worden benaderd.

Verkeerscontroles

Op 21 september waren op de Provinciale Weg (80) snelheidscontroles gehouden. 500 passanten werden hierbij gemeten en er waren 6 overtredingen. De hoogste snelheid was 123 km per uur. Ook op de Geesterweg (50) werden 694 automobilisten gemeten. Hierbij reden er 48 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was hier 83 km per uur.

Op 22 september overschreden 3 automobilisten de maximum snelheid tijdens een verkeerscontrole op de Provinciale weg. Eén bestuurder reed 143 km p/u, waar 80 km p/u was toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Verder werden vier bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen in een personenauto.

Meer berichten