Logo uitgeester.nl
Akersloot

Ouderenfonds brengt ouderen samen tijdens kerstdiner Akersloot

  Human Interest

Kerst is voor veel mensen een tijd van samenzijn, warmte en gezelligheid. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Meer dan een miljoen ouderen zijn eenzaam en veel van hen brengen ook de kerstdagen alleen door. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert ook dit jaar, samen met Van der Valk Hotels, door het hele land kerstdiners om ouderen samen te brengen in deze bijzondere dagen. In totaal worden in de twee weken voor kerst duizenden ouderen verrast met een diner.

Dankzij de inzet van honderden vrijwilligers en de sponsoring door Van der Valk Hotels kan het Nationaal Ouderenfonds dit jaar bijna vijftig kerstdiners organiseren. Ook in Akersloot wordt een kerstdiner gehouden. Op dinsdagavond 13 december krijgen 70 ouderen een driegangendiner aangeboden in Van der Valk Hotel Akersloot.

Het Ouderenfonds draagt met de kerstdiners bij aan de vergroting van de sociale wereld van eenzame ouderen. Corina Gielbert, directeur van het Ouderenfonds hierover: "De kerstdiners zorgen niet alleen op de avond zelf voor gezelschap, maar ook voor de toekomst. Tijdens het diner kunnen duurzame contacten tussen buurtgenoten gelegd worden, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben."

Het Nationaal Ouderenfonds Het Nationaal Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de Zilverlijn, de stranduitjes en de kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitgeester.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=191" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6338929&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitgeester.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=191" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>