Judoka Keet Snijder toont trots haar gewonnen prijzen.
Judoka Keet Snijder toont trots haar gewonnen prijzen. Foto: Jennifer Snijder

Uitgeestse Judoka ‘in de dop’ streeft naar Nederlandse top

Algemeen

UITGEEST - De Uitgeestse Keet Snijder (7) timmert aardig aan de weg als judoka en ‘vloert alle jongens’, zo is te lezen op de Facebookpagina van haar moeder Jennifer.

“Keet is van jongs af aan al een wildebras geweest en houdt van stoeien, vooral met haar vader Ivo,” aldus mama Jennifer. “Daarom dachten we dat judo wel iets voor haar zou zijn, maar dat ze (destijds drie jaar) nog te jong was. Gelukkig ontdekten we dat Sportschool Toradoshi in Beverwijk vanaf drie jaar al ‘tuimeljudo’ verzorgt. Ze deed mee met een proefles en is sindsdien gebleven. Sinds september 2021 zit ze in de selectiegroep en traint drie keer per week.
“Keet is gedisciplineerd en wil dagen voor de wedstrijd gezond eten,” aldus haar moeder. “Minstens een keer per week spinazie en wat meer eieren, “want daar word je sterk van”, weet Keet. En als we een dag voor de wedstrijd een feestje hebben wil ze op tijd naar huis om op tijd in bed te liggen om fit te zijn voor de volgende dag.”

De veelbelovende judoka speelt zowel individueel als toernooien in teamverband. Met het wedstrijdteam speelt ze in de hoofdklasse, waarmee ze onlangs derde is geworden. In maart dit jaar werd Keet gekwalificeerd voor het Noord-Hollands kampioenschap, maar dat heeft ze helaas niet kunnen winnen. Haar trainer/coach Roeland gaat alle wedstrijden mee en ook papa Ivo is erbij. Mama Jennifer mag thuisblijven. “Ik mag niet meer mee van mijn dochter want ik ben er te zenuwachtig voor,” lacht ze. “We zijn allemaal supertrots op Keet. Het afgelopen seizoen heeft ze maar liefst zeven medailles en vijf bekers gewonnen! Ze werd zesmaal eerste, viermaal tweede en tweemaal derde. Haar droom is om ooit Nederlands kampioen te worden en daar gaat ze voor!”