Affiche gemaakt door de Heemskerkse kunstenaar Gerard Strik.
Affiche gemaakt door de Heemskerkse kunstenaar Gerard Strik. Foto: aangeleverd

Programma Heemskerkse Filmdagen bekend

Algemeen

HEEMSKERK - Op vrijdag 28 januari gaan, met enig geluk, de Heemskerkse Filmdagen van start. Het festival wordt voor de 41e keer georganiseerd door het team van Filmhuis Heemskerk. Zes dagen lang kun je bij Podium Laurentz genieten van de beste (inter)nationale films van dit moment. Het programma staat online, zodat bezoekers de selectie kunnen zien. Tickets gaan, mits de overheid groen licht geeft, op dinsdagavond 25 januari om 21.00 uur in de verkoop.

Met maar liefst negen films in zes dagen kunnen filmliefhebbers van vrijdag 28 januari tot en met woensdag 2 februari hun hart weer even ophalen. Het programma opent met een knal: in het Deense ‘Riders of Justice’ nemen vier mannen het recht in eigen hand na een aanslag. Donker, gewelddadig, maar ook grappig en zelfs ontroerend.

Een ander hoogtepunt in het programma is ‘The Man Who Sold His Skin’, te zien op zaterdag 29 januari. Een provocerende kunstenaar biedt de jonge Syriër Sam een kans naar Europa te reizen. In ruil daarvoor verkoopt Sam hem zijn huid – en ongewild ook zijn vrijheid.

Naast deze internationale successen is er ook een viertal Nederlandstalige films geselecteerd, waaronder twee jeugdfilms: ‘Mijn vader is een saucisse’ en ‘Captain Nova’. Voor volwassenen zijn de Nederlandse Oscarinzending ‘Do Not Hesitate’ en viervoudig Gouden Kalfwinnaar ‘De veroordeling’ te zien. 

De Filmdagen besluiten op woensdag 2 februari met ‘Power of the Dog’, de nieuwste film van Jane Campion gesitueerd in de ruwe wereld van cowboys in het hart van de Verenigde Staten. In de hoofdrollen schitteren onder andere Benedict Cumberbatch en Kirsten Dunst. 

Het volledige programma is te vinden op de website van Theater en Filmhuis De Cirkel: www.decirkelheemskerk.nl. Daar zijn ook, mits de maatregelen het toelaten, vanaf dinsdagavond 25 januari, de tickets à € 6,50/€ 5,50 te koop. In de filmzaal is gedurende het gehele festival een expositie van posters van de Filmdagen gemaakt door kunstenaar Gerard Strik. Hij ontwierp ook het affiche voor deze editie.

Activiteit: 41e Heemskerkse Filmdagen
Data: Vrijdag 28 januari t/m woensdag 2 februari 2022
Adres: Theater en Filmhuis De Cirkel Podium Laurentz
Anthony Verherentstraat 1
GD Heemskerk
Tickets: www.decirkelheemskerk.nl