Bianca Ranzijn.
Bianca Ranzijn. Foto: aangeleverd

De Zes Vragen aan Bianca Ranzijn

Algemeen

1. Waar ben je geboren en getogen?
In het RKZ Beverwijk in 1977, en vanaf 1,5 jaar oud komen wonen in Uitgeest. De Koog is mijn (t)huis en voelt elke dag als vakantie.

2. Wat wilde je worden als kind?
Stewardess geloof ik. Maar na, laten we zeggen ‘een bijzondere jeugd,’ is gelukkig zijn toch wel het juiste antwoord. Het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Geen stewardess maar trots op mijn eigen zaak: Beletter reclame & belettering, wat ik nog steeds meer als hobby zie dan als werk. Daarnaast runnen wij ook nog B&B de Koog. De diversiteit aan gasten is echt heel leuk.

3. Welk maatschappelijk probleem raakt je?
De verdeeldheid die is ontstaan door Covid. De mensen hebben inmiddels geen lontje meer. Zonde want met respect naar en voor elkaar kom je veel verder. Dat iedereen zichzelf aardig vindt is ook belangrijk. Daar ben je tenslotte 24/7 mee samen. Positief blijven scheelt al heel veel frustratie.

4. Wat betekent vrijheid voor jou?
Vrijheid is vrij zijn om zonder oordeel achter je keuze te mogen staan. Gelukkig heb ik de afgelopen jaren geleerd om me niet te veel aan te trekken van wat andere mensen van mij vinden. Dat mag en moet ook, de wereld zou heel saai zijn als iedereen hetzelfde is, denkt of doet.

 1. 5. Wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan?
  Wat ik op kan biechten in de krant bedoel je? Parachutespringen (55 seconden vrije val) in België. Iedereen verklaarde mij voor gek. Mijn motto is: het leven is een groot feest maar je moet zelf de slingers ophangen. Dit jaar hoop ik met een luchtballon mee te kunnen varen. Al zoek ik ontspanning op vakantie, er gebeurt altijd iets bijzonders waardoor het een avontuur wordt. Onze vakanties zijn in ieder geval nooit saai!

 2. 6. Hoe heb jij het afgelopen jaar doorstaan?
  Anders dan de ‘normale’ jaren. De opgelegde beperkingen hebben uiteraard zakelijk en privé wel wat veranderd, maar met snel schakelen en de wetenschap dat je druk maken niet helpt, kun je een hoop relativeren. Ik volg sowieso mijn eigen pad. Altijd al gedaan en dat zal altijd zo blijven.

 3. De persoonlijke vraag van Rob de Reus:
  “Bianca, wat is de meest bijzondere print die je ooit gemaakt hebt?”
  In Uitgeest is dat de wand bij Pizzeria Le Mimose. Bij de aanvraag om de wand te voorzien van een afbeelding, ging ik ervan uit dat de wand recht was, dit bleek echter een hoek te zijn. Achteraf kwam het naadloze behang juist fantastisch uit; alsof je zo een Italiaans straatje in wandelt. Kinderen lopen zelf naar de muur om de brievenbus te openen. Geniaal toch dat het zo echt lijkt?

 4. Bianca geeft de pen door aan Jeroen Scholten. Haar vraag is:
  “Jeroen, Papa van de Portiers: Wat is het grote verschil tussen nu als beveiliger/portier te werken ten opzichte van 15 jaar geleden? Wat is je het meest bijgebleven?”