Samen eten is gezelliger dan alleen.
Samen eten is gezelliger dan alleen. Foto: aangeleverd

Meet & Eat op maandag, woensdag en vrijdag: ‘Samen eten is leuker dan alleen’

Algemeen

UITGEEST - In het kleine keukentje van drie bij vier vierkante meter werd eerder gekookt voor vijftig gasten tijdens het kerstdiner voor alleenstaanden. Maandag 4 oktober was de keuken eindelijk weer operationeel na een pauze van bijna twee jaar door de coronauitbraak: Meet & Eat organiseerde voor de eerste keer een ‘Fijn! Samen eten avond’. Voortaan kan iedereen die het leuk vindt om samen te dineren aanschuiven op maandag en woensdag vanaf 17.15 uur.

Op het menu stond een groentesoepje vooraf met als hoofdgerecht hachee met rode kool. In tegenstelling tot de vrijdag, waar zelf gekookt wordt, wordt het diner op maandag en woensdag verzorgd door het Buffettenpaleis. Maandag 4 oktober schoven dertien personen aan, voornamelijk ouderen. Sommigen aten voorheen mee in Geesterheem maar dat is niet meer mogelijk omdat het een verpleeghuis is geworden. Vrijwilligsters Anja en Christel namen de bediening voor hun rekening en Yvonne Hoogeland, voorzitter van stichting Meet & Eat, zag erop toe dat het diner goed verliep. 

Ontmoeten
Bij binnenkomst vlogen de grappen en grollen over tafel, iedereen was blij om elkaar weer te zien. Ook waren er een aantal nieuwe mee-eters die als snel in de groep werden opgenomen, en dat doet een mens goed.  Vrijwilligster Ria, die een dame van 93 heeft opgehaald die voor het eerst aanwezig is, legt uit: “Voor sommige ouderen is het moeilijk om hun ritme te doorbreken: zij eten bijvoorbeeld al jaren van Tafeltje Dekje. Als ze er eenmaal zijn blijkt het vaak leuker om samen te eten dan in je eentje.” Yvonne vertelt: “Tijdens de alleenstaandenavond is het vaak gebeurd dat mensen bij elkaar in de buurt blijken te wonen; zij gaan dan vaak later bij elkaar op visite om een kop koffie te drinken. Er hebben ooit zelfs twee mensen een relatie gekregen die later zijn gaan samenwonen.”

In de toekomst wil Meet & Eat de avond voor mantelzorgers en de befaamde kerstdiners weer opstarten, maar eerst richten zij zich op de nieuwe maandag en woensdag. Er worden overigens nog vrijwilligers gezocht om mensen thuis op te halen en na het eten weg te brengen, maar er worden natuurlijk ook mensen gezocht die het gezellig vinden om mee te eten tijdens deze gezellige avonden. Voor slechts € 10 krijgt u een heerlijk driegangendiner én natuurlijk een hele gezellige avond in De Klop.

Aanmelden
Aanmelden kan door even te bellen naar Yvonne Hoogland: 06-11186727.

Getekend door Sila en Amirali.
Kindcentrum Cornelis tegen voedselverspilling 36 minuten geleden
Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 18 uur geleden
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 21 uur geleden
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 21 uur geleden
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 23 uur geleden
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 23 uur geleden 1
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
Digitale krant