De zegevierende Mike Korver met de winnares bij de dames, de ook al Nederlandse Nikki Hofstede.
De zegevierende Mike Korver met de winnares bij de dames, de ook al Nederlandse Nikki Hofstede. Foto: aangeleverd

Mike Korver pakt Poolse golftitel

Algemeen

GIETRZWALD – De Uitgeester golfer Mike Korver heeft zijn eerste internationale overwinning te pakken. Op de baan van de Mazury Golf & Country Club kroonde hij zich afgelopen zondag tot Pools kampioen matchplay.

Dat was een uitkomst die de 23-jarige Mike Korver zelf ook niet had voorzien. Het laatste jaar kenmerkte zich door problemen met zijn spel waardoor goede resultaten uitbleven. “Hoe harder ik werkte, hoe meer ik afdreef van waar ik eigenlijk wilde zijn’’, blikt de Uitgeester daarop terug. “De laatste weken voelde ik gelukkig wel dat mijn spel weer de goede kant op ging, maar dan ben je vooral benieuwd hoe dat zich onder druk houdt in een groot toernooi. Met die insteek reisde ik ook naar Polen.’’

In het uiterste noordoosten van Polen, niet ver van de grens met Rusland, speelde Korver zichzelf soepel door de eerste fase heen. In twee strokeplayronden moest kwalificatie worden afgedwongen voor de poule waarin met matchplay – man tegen man om de winst per hole – om de titel moest worden gespeeld. De Uitgeester sloot af als zevende en lootte zo in ieder geval één pittige tegenstander.

Met Antoni Stzrelecki rekende hij snel af (7&6, wat staat voor zeven holes voorsprong met nog zes holes te gaan) en dezelfde dag moest ook de favoriete Marcin Bogusz eraan geloven (4&3). Dat betekende plaatsing voor de halve finale, waarin Makzymilian Bialy wachtte. Korver verzekerde zich pas na de laatste hole van de winst en een plek in de eindstrijd. Daarin wachtte de sterke Bartosz Bogusz. Na negen holes had de Uitgeester twee holes voorsprong, en dat liep na elf holes zelfs op tot een verschil van drie. Maar Bogusz kwam sterk terug, terwijl Korver de spanning. Met een putt voor par van ruim twaalf meter deelde hij echter wel een mentale tik uit. Het uiteindelijke verschil van één hole hield hij tot en met de achttiende hole in stand.

“Ik groeide echt in het toernooi’’, vertelde de blije Korver na zijn zege. “Ik werd met ronde beter. Matchplay is sowieso een spelvorm die me ligt, dus dat was prettig. Maar dat ik de finale haalde en daarin ook meteen won, verraste me echt. Maar dat geeft wel vertrouwen dat ik weer op de goede weg ben.”

Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 10 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 15 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 uur geleden
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 20 uur geleden
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna 15 apr, 14:00
Digitale krant