Harm en Maaike op de solex.
Harm en Maaike op de solex. Foto: aangeleverd

Zorgboerderij Het Kooghuis: van streekwinkel tot solexrijden

Bedrijf belicht

Zorgboerderij en streekwinkel Het Kooghuis
Provincialeweg 3a
1911 MZ Uitgeest
www.hetkooghuis.nl
winkel@hetkooghuis.nl
06-55 73 53 90
FB/Insta: Streekwinkel Kooghuis/ Zorgboerderij het Kooghuis

Maaike en Harm Terra van zorgboerderij Het Kooghuis blijven de zorgboerderij ontwikkelen, ook in coronatijd. Waar er precies een jaar geleden tijdens de eerste lockdown al een streekwinkel bij kwam met producten gemaakt van de melk van de dieren op de boerderij bieden zij nu ook een enorm leuk coronaproof uitje aan: solexrijden.

Lekker napraten op het zonnige terras
De solexen komen van De Vriendschap in Akersloot die onlangs zijn inboedel veilde. Harm en Maaike werden erop gewezen door kennis en ze hoefden er niet lang over na te denken: “Het zou natuurlijk zonde zijn als er in de omgeving geen mogelijkheid meer is om een solex-uitje te organiseren. Wij zagen gelijk de combinatie met ons terras dat in de week van 6 mei officieel opent, hier kunnen de solexrijders na hun route lekker genieten van een kop koffie met een échte Beemsterkaas tosti of een stuk appeltaart van Bakkerij Putter”, vertelt Maaike enthousiast.

Picknicken met producten uit de streekwinkel
De Egmond route, de Pontjesroute, de Beemsterroute waarbij je langs de Cono fabriek rijdt waar de melk van de koeien wordt omgezet in die overheerlijke Beemsterkaas, alles is mogelijk. Na een uitgebreide instructie van de boer stap je op de solex met de familie, met het vrijgezellenfeest of gewoon met je vrienden om lekker te sightseeën met je haren in de wind in de frisse buitenlucht. Hoe mooi kan je dag zijn! Indien gewenst stopt Maaike een heerlijke picknickmand in je fietstas met producten uit de streekwinkel om van te genieten op één van de mooie plekjes die je tegenkomt.

Vanaf 15 mei biedt het Kooghuis elke zaterdag de mogelijkheid om te picknicken op het weiland. U kunt zelf een picknickmand met inhoud meenemen (10 euro per gezin inclusief een ijsje) of bij de streekwinkel een heerlijk gevulde picknickmand bestellen. (Reserveer via winkel@hetkooghuis.nl).

Steps voor volwassenen
Er zijn overigens ook zogenaamde ‘kickbikes’ te huur bij zorgboerderij Het Kooghuis. Dit zijn steps voor volwassenen. Als je zin hebt in een actieve ochtend of middag huur je een kickbike, step je naar het Uitgeestermeer en aldaar kan je er zelfs nog voor kiezen om een yogales of een bootcamp les te volgen.

Een bezoekje waard
Sowieso is de zorgboerderij een bezoekje waard met zijn streekwinkel waar Harm en Maaike de heerlijkste verse producten verkopen. De inmiddels veertien cliënten van de zorgboerderij helpen Maaike en Harm met liefde en dat proef je: uit de moestuin worden o.a. bieten, aardappels en de heerlijk zoete tomaten geoogst, er worden prachtige cadeaupakketten samengesteld en vergeet natuurlijk de kazen niet. Er worden lokale bieren verkocht en heerlijk ambachtelijk ijs, alles wordt lokaal geproduceerd.

Maatschappelijk betrokken
Maatschappelijk betrokken zijn Maaike en Harm ook: “Wij verkopen ook producten die gemaakt zijn bij andere dagbestedingsbedrijven uit de hele regio. Maar alleen hebbedingetjes die je ook echt in huis wilt hebben”, zo vertelt Maaike.

Zowel de openingstijden van de Streekwinkel als het reserveren van de solexen kan via de website.

Tekst: Margreeth Anema

Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 13 uur geleden
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 16 uur geleden
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 16 uur geleden
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 18 uur geleden
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 18 uur geleden 1
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Digitale krant