Afbeelding
Foto: Pixabay

TONK: extra ondersteuning bij plotselinge inkomensdaling

Algemeen

UITGEEST - Inwoners die hun inkomen door de coronacrisis sterk hebben zien dalen, kunnen in aanmerking komen voor extra ondersteuning. De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is speciaal voor inwoners/ondernemers die door deze inkomensdaling hun noodzakelijke privé woonkosten (huur, hypotheeklasten, gas, licht en water) niet meer kunnen betalen.

De tegemoetkoming kunt u vanaf nu aanvragen in de gemeente waar u woont. De aanvraag moet voor 1 juli 2021 bij de gemeente binnen zijn. De tegemoetkoming kan met terugwerkende kracht ingaan vanaf 1 januari 2021.

Tegemoetkoming
De gemeenten ontvangen van het Rijk geld om deze tijdelijke financiële tegemoetkoming uit te voeren. De TONK-regeling is een vorm van bijzondere bijstand. De voorwaarden voor de bijzondere bijstand worden nu tijdelijk verruimd zodat er meer inwoners geholpen kunnen worden. Zo heeft het college besloten de vermogensgrenzen tijdelijk te verruimen en geen inkomensgrenzen toe te passen. De voorwaarde is wel dat als gevolg van de coronacrisis het inkomen met minimaal 25% moet zijn gedaald en dat de woonlasten ten minste 33% van het huidige inkomen bedragen.

Gezond financieel perspectief
Wethouder Cees Beentjes vertelt meer: "De coronacrisis raakt ook in Uitgeest veel inwoners. De crisis duurt nu al bijna een jaar en veel inwoners voelen dit ook in hun portemonnee. De TONK-regeling kan ingezet worden om inwoners tijdelijk financieel te ondersteunen, zodat in ieder geval de vaste woonlasten doorbetaald kunnen worden. De tegemoetkoming bedraagt € 500 per maand. Daarnaast wijzen we aanvragers direct op de mogelijkheden die we hebben om schulden te voorkomen of op te lossen. Het is belangrijk dat onze inwoners na de coronaperiode met een gezond financieel perspectief weer aan de slag kunnen."

Meer weten of TONK aanvragen?
De TONK-regeling vraagt de inwoner eenvoudig aan. Het aanvraagformulier staat op de website van de gemeente of kan worden opgestuurd. Voor informatie over de TONK-regeling kan de aanvrager ook terecht bij het Sociaal Team van uw gemeente of op www.uitgeest.nl/tonk. Voor contact met het Sociaal Team van de gemeente Uitgeest gaat men naar uitgeest.nl/sociaalteam

Getekend door Sila en Amirali.
Kindcentrum Cornelis tegen voedselverspilling 2 uur geleden
Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 20 uur geleden
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 23 uur geleden
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 23 uur geleden
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten gisteren
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart gisteren 1
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
Digitale krant