Fysiotherapie Uitgeest | Uitgeester
<p>Ex-covid-pati&euml;nten revalideren bij Fysio Uitgeest.</p>

Ex-covid-patiënten revalideren bij Fysio Uitgeest.

(Foto: aangeleverd)

Fysiotherapie Uitgeest

Fysiotherapie Uitgeest is gevestigd in het Medisch Centrum Molenstraat (MCM) en het Medisch Centrum Uitgeest aan de Graskamplaan. Het team bestaat uit tien medewerkers met ieder hun eigen specialisatie. In de totaal zeven behandelkamers en een ruime trainingsruimte behandelen zij patiënten met uiteenlopende klachten waarbij persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat.

Ex-covid-patiënten op weg naar herstel
Iedereen die te maken heeft gehad met het coronavirus, of het nu iemand is die zelf ziek geweest is of iemand die een patiënt in zijn omgeving heeft gehad, weet dat dit virus genadeloos kan toeslaan. Als het virus is overwonnen volgt er soms een lange weg van herstel. Bij Fysio Uitgeest revalideren nog steeds patiënten die aan het herstellen zijn van de eerste golf, maar inmiddels ook patiënten uit de tweede golf.

Restverschijnselen
Alle patiënten hebben last van vermoeidheid en daardoor moeite met hun dagelijkse bezigheden. De kortademigheid blijft lang aanhouden en er kan sprake zijn van concentratie- en evenwichtsstoornissen. Kortom: het herstel duurt lang, zowel conditioneel als in spierkracht. De restverschijnselen worden soms pas opgemerkt zodra de patiënt het werk weer hervat of weer gaat sporten: de bekende ‘terugval’.

Revalidatie bij Fysio Uitgeest
Inmiddels revalideren er meerdere ex-covid-patiënten bij Fysio Uitgeest. Sommigen hebben op de IC gelegen, sommigen hebben mildere klachten gehad. Deze doelgroep traint met een programma om onder andere de conditie weer op te bouwen. De groepjes bestaan uit maximaal vier personen die ieder deelnemen op hun eigen niveau. Het niveau wordt vastgesteld aan de hand van periodieke testen.

Vergoeding uit het basispakket
De huisarts of medisch specialist beoordeelt of u in aanmerking komt voor eerstelijns paramedische herstelzorg na covid-19, zij verwijzen u door. De speciale herstelzorg wordt tot 1 augustus 2021 vergoed uit het basispakket. Uw zorgverlener registreert en declareert de zorg.

Quote patiënt:
“Door samen met lotgenoten te trainen voel ik me beter begrepen, het is fijn om ervaringen te kunnen delen. Samen op weg naar herstel!”

Meer berichten