50.000ste gezin met opvoedsteun Home-Start.
50.000ste gezin met opvoedsteun Home-Start. Foto: Anjo de Haan

50.000ste gezin vraagt hulp bij opvoeden

Algemeen

UITGEEST – Home-Start Nederland ondersteunt het 50.000ste gezin met vragen over opvoeden. Ouders die bij Home-Start aankloppen, kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Ook de gemeente Uitgeest voert het Home-Start programma uit. 

De mijlpaal van het 50.000ste gezin is ook een signaal: er zijn steeds meer ouders die stress ervaren en vragen hebben over de alledaagse opvoeding. Tijdens de begeleiding wordt duidelijk dat ze niet de enigen zijn en dat ze er niet alleen voor hoeven te staan. Coördinator van Home-Start Willemijn de Lint: “We zien dat opvoeden vaak leuk is, maar dat de druk op gezinnen groter is geworden. Het komt vaak voor dat je het even niet meer weet, bijvoorbeeld omdat je net een baby hebt gekregen die veel huilt, je zorgen hebt over een zieke in je familie of je kinderen te veel online zitten. Wacht niet te lang en vraag hulp. Een vrijwilliger van Home-Start kan tijdelijk steun bieden. Die heeft ervaring met opvoeden, is hiervoor getraind, heeft tijd, luistert en haakt in op wat ouders zelf vragen. Dit lijkt eenvoudig, maar het effect is groot. Je kunt weer verder met je gezin. Het vrijwilligerswerk van Home-Start is voor gezinnen gratis.”

Elke week contact
Vrijwilligers van Home-Start hebben zelf ervaring met opvoeden en bezoeken ouders elke week thuis. In deze maanden van corona komt buiten wandelen, videocontact of bellen ook vaak voor. De opvoedsteun door vrijwilligers is gelijkwaardig en informeel. Een van de moeders vertelt: “Wat mij enorm geholpen heeft is dat ze echt luisterde naar mij. Ze vroeg waar ik behoefte aan had, in plaats van dat ze mij iets opdrong. Ze hield mij een spiegel voor en liet mij zelf nadenken. Die aanpak paste bij mij. Ze voelde als een vriendin die het beste met mij en mijn kind voorhad. De hulp duurde zolang als ik het nodig had, zodat ik de tijd heb gekregen om het weer alleen te kunnen als moeder.”

Over Home-Start
Home-Start is nu 28 jaar in Nederland. Het programma voor opvoedsteun wordt wereldwijd in meer dan 20 landen ingezet. De positieve, bekrachtigende manier van werken is de sleutel voor het gezin, voorkomt isolement of ontsporing en helpt mee om kinderen gezond en veilig te laten opgroeien.

www.home-start.nl

Getekend door Sila en Amirali.
Kindcentrum Cornelis tegen voedselverspilling 1 uur geleden
Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 19 uur geleden
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 22 uur geleden
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 22 uur geleden
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten gisteren
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart gisteren 1
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
Digitale krant