<p>De OVU beachflags staan vanaf 16 november verspreid door het Uitgeester winkelcentrum.</p>

De OVU beachflags staan vanaf 16 november verspreid door het Uitgeester winkelcentrum.

(Foto: Josca Buitenhuis)

Wees loyaal, shop lokaal! Uitgeest heeft alles

UITGEEST - Uitgeest heeft alles: voor een puzzel kan je terecht bij Marskramer Siro, voor een heerlijke shampoo en conditioner kan je terecht bij de kapper, bij de bakker haal je het heerlijkste verse brood en een grillworst van de kwaliteitsslagerij is ook niet te versmaden. Het advies is: Blijf thuis! Maak het dan ook maar gezellig: zet een mooie bos bloemen op tafel of bestel een heerlijk driegangendiner bij een van de restaurants die Uitgeest rijk is. Natuurlijk verkopen de meeste winkels en restaurants ook cadeaubonnen voor de feestdagen die later ingeleverd kunnen worden. Zo maak je niet alleen je dierbaren blij met een mooi kerstcadeau, maar steun je ook de lokale winkels.

Geen feestdagenactie
De winkeliersvereniging OVU heeft besloten om de jaarlijkse kassabonnenactie waarmee ieder jaar de mooiste prijzen te winnen zijn af te blazen in verband met corona. Hoe erg de winkeliers het ook vinden, ze zijn het er unaniem over eens dat dit een goed besluit is, want gezondheid staat voorop. Eigenaresse van Kapsters M/V en secretaris van de OVU Marjon: "De vlaggen die de OVU vorig jaar aanschafte om de winkels uit te lichten waar je kassabonnen kon sparen worden wel buitengezet. Ook de kerstverlichting zal het dorp gezellig verlichten. Zo willen we de inwoners van Uitgeest toch laten weten dat we er voor ze zijn!"

Betrokkenheid
Marjon merkt op dat de inwoners van Uitgeest heel betrokken zijn bij de middenstand in deze moeilijke tijden. "Een lief kaartje, iemand die spontaan een bedrag doneert, het is heel bijzonder hoe mensen met je bezig zijn." Sommige ondernemers organiseren zelf een actie, zo ook de Kapsters M/V, die een kassabonnenactie op touw zet voor hun eigen klanten, waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

Na een sluiting van zeven weken moesten De Kapsters M/V hun rooster omgooien. Waar er eerst vijf kapsters per dag werkten zijn het er nu nog maar drie. "We mogen natuurlijk niet te veel mensen in de kapsalon hebben. Daarom hebben we de uren van onze medewerksters wel moeten uitbreiden, we willen toch iedere klant helpen die een afspraak wil", aldus eigenaresse Marjon. Ze drukt haar klanten dan ook op het hart om op tijd te reserveren voor de feestdagen.

Lokaal shoppen, zoals vroeger
Bij Franck van Marskramer Siro gingen de puzzels als warme broodjes over de toonbank tijdens de lockdown. Ook was het in maart druk bij de gereedschapsafdeling: "Iedereen ging klusjes doen in huis", glimlacht hij. Het is volgens Frank duidelijk te merken dat mensen lokaal shoppen, gezellig zoals het vroeger was. Sinds kort is de winkel aangesloten bij Top1Toys. Voor de feestdagen heeft hij de hele collectie van Enzo Knol en Jamilla in huis, bijvoorbeeld skateboards en steps, zodat de kinderen heerlijk buiten kunnen spelen.

Nieuw bestuur OVU
Marjon vult nog aan dat de OVU momenteel op zoek is naar een nieuw bestuur. De winkeliersvereniging, waar ongeveer 30 leden bij aangesloten zijn, zoekt een nieuwe voorzitter, een penningmeester en een secretaris. Als u een van deze functies op u wilt nemen of u wilt er meer informatie over, dan kunt u zich melden bij Marjon van Kapsters M/V aan de Middelweg 95.

Tekst: Margreeth Anema

Meer berichten