Foto: Sterre Vreeburg

Actie tegen weesfietsen bij het station

UITGEEST - De gemeente Uitgeest gaat binnenkort weer weesfietsen weghalen bij het station. Weesfietsen zijn fietsen die al een tijd op één plek staan en geen eigenaar lijken te hebben. Staat uw fiets er al lang? Haal deze dan zo snel mogelijk weg. 


Vergeten en verlaten

De fietsenstalling bij het station is bestemd voor het tijdelijk stallen van fietsen. Op dit moment staan er wees- en wrakfietsen die al een tijdje niet worden gebruikt en onnodig ruimte in beslag nemen. Dat is vervelend voor bus- en treinreizigers die hun fiets niet kwijt kunnen.

Nu ophalen of later betalen

Onze Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) gaat de wees- en wrakfietsen in week 27 een label geven. In week 32 verwijdert de gemeente de gelabelde fietsen die er nog staan. De fietsen zullen drie maanden worden opgeslagen op de gemeentewerf van Uitgeest. De eigenaar kan de fiets in deze periode komen ophalen en zal een bedrag van € 45,- moeten betalen. Heeft u vragen over uw fiets of deze actie? Neem dan contact op met de gemeente via 14 0251.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!