Anneke Guit.
Anneke Guit. (Foto: aangeleverd)

De zes vragen aan... Anneke Guit

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in Egmond aan den Hoef in een zomerhuisje waar mijn ouders toentertijd woonden. Na twee jaar verhuisden wij met ons vieren (samen met mijn zusje Sonja) naar het dorp waar mijn moeder is geboren, het gezellige dorp Uitgeest. Ik ben opgegroeid op de Kooglaan, daar heb ik altijd heerlijk gewoond. Het was een nieuwbouwwijk, dus allemaal jonge gezinnen, en er waren genoeg vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen. Mijn lagereschooltijd heb ik doorgebracht op de Vrijburgschool. Inmiddels ben ik al 28 jaar gelukkig getrouwd met Martin en zijn we in het rijke bezit van onze fantastische dochter Zoë.

2. Wat is voor jou de mooiste plek van Uitgeest?
Uitgeest heeft heel veel mooie plekken, maar nu kies ik voor de achtertuin van mijn ome Piet. Zijn tuin ligt aan de Binnenmeer; als het zonnetje schijnt kan je mij daar vinden op mijn ligbedje, ik heb dan echt een vakantiegevoel. Je ziet vaak bekende mensen langsvaren dus regelmatig gaat mijn hand de lucht in om ze gedag te zeggen. Toen we vroeger nog strenge winters hadden was ik ook op het ijs te vinden, dat was altijd zo gezellig met de koek-en-zopie.

3. Wat wilde je later worden als kind?
Ik wilde altijd politieagente worden. Helaas was ik geen ster in leren en is het mij niet gelukt om mijn droom waar te maken. Vanuit school moesten wij stage lopen, een van mijn stageadressen was bij Dagblad Kennemerland, destijds nog op de gezellige Breestraat in Beverwijk. Ik had het daar ontzettend naar mijn zin en had het geluk dat er een medewerkster vertrok. Ik heb gesolliciteerd en werd direct aangenomen. Uiteindelijk heb ik 32 jaar met heel veel plezier voor de krant mogen werken.

4. Wat is jouw passie?
Ik heb ontzettend veel plezier in mijn werk. Nooit gedacht dat ik het werken in een kledingzaak zo leuk zou vinden. Mijn passie is om iedere klant, jong of oud (jullie geloven het niet maar er komen echt nog 90-plussers bij ons in de winkel), dik of dun, met een tevreden gevoel de winkel te laten verlaten.

5. Wat is jouw grootste angst?
Om net zoals mijn moeder Alzheimer te krijgen. Deze ziekte vind ik echt mensonterend.

6. De vraag van Erwin Bakkum:
Je werkt nu bij SizeUp midden in het dorp. Wat maakt jouw werk in een 'dorps'winkel bijzonder?

Ik ben nog steeds superblij dat mijn baan bij SizeUp drie jaar geleden op mijn pad is gekomen. Doordat ik eigenlijk al heel mijn leven in Uitgeest woon, gesport heb en veel vrijwilligerswerk heb gedaan, leer je veel mensen kennen. De meeste klanten die uit Uitgeest komen ken ik dan ook wel. Het leuke hiervan is dat er regelmatig oude herinneringen naar boven worden gehaald. De winkel is klein en knus waardoor je echt persoonlijk contact hebt met elkaar, klanten voelen zich snel op hun gemak bij ons. Als er tijd is bieden we ze ook vaak een bakkie koffie aan. Het gebeurt ook regelmatig dat we bij de mensen thuis komen om ze een kledingstuk te brengen of te laten passen. Vooral de oudere klanten laten dan ook nog vol trots hun woning aan ons zien. Je hoort vaak van klanten die van buitenaf komen dat wij Uitgeesters gemoedelijk zijn. Daar ben ik het helemaal mee eens. Nooit gedacht dat ik zo blij zou worden van deze baan!

Mijn vraag aan Laura Langendijk is:
"Wat is jouw drijfveer om het zolang vol te houden bij Gymnastiekvereniging Unitas?"

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!