De streekwinkel van zorgboerderij Het Kooghuis.
De streekwinkel van zorgboerderij Het Kooghuis. (Foto: Maaike Terra)

Ondernemen in coronatijden: Uitgeest streekwinkel rijker

UITGEEST - "De cirkel is rond," aldus Maaike Terra van zorgboerderij Het Kooghuis aan de Provincialeweg. De creatieve onderneemster heeft in een korte periode een heuse streekwinkel opgezet op de zorgboerderij. De melk van de koeien gaat naar de Cono kaasfabriek in de Beemster; de kaas komt terug en wordt in de streekwinkel verkocht. Naast de Beemster kaas zullen er nog veel meer streekproducten verkrijgbaar zijn. Natuurlijk helpen de cliënten van de zorgboerderij in de winkel.

Het plan ontstond tijdens de corona-uitbraak, op het moment dat de cliënten door de overheidsmaatregelen niet naar de zorgboerderij konden komen. Maaike en haar man Harm, die bruisen van de ideeën, besloten de kantine te splitsen en de streekwinkel te realiseren. "Op zaterdag 9 mei verkopen we overigens voor Moederdag leuke cadeaubonnen in melkpak," glimlacht de ondernemende Maaike.

Vanaf zaterdag 9 mei zal de winkel geopend zijn op donderdag tot en met zaterdag vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur (zaterdag tot 16.00 uur).

Meer berichten