Burgemeester Verkleij tijdens het burgemeestersontbijt met leerlingen van de basisscholen.
Burgemeester Verkleij tijdens het burgemeestersontbijt met leerlingen van de basisscholen. (Foto: Facebookpagina gemeente Uitgeest)

Wendy Verkleij officieel geïnstalleerd als burgemeester Noordwijk

UITGEEST - De ambtstermijn van burgemeester Wendy Verkleij liep officieel af op zondag 26 januari om klokslag middernacht. Daarna verruilde zij het burgemeesterschap van Uitgeest voor dat van de gemeente Noordwijk.

Op haar laatste dag in het gemeentehuis van Uitgeest heeft ze alles afgerond en haar mail afgesloten. De werkkamer op het gemeentehuis wordt klaargemaakt voor de waarnemend burgemeester Gerrit Goedhart. Vanavond zal Wendy Verkleij de waarnemend burgemeester voor het eerst ontmoeten. De voormalig burgemeester van Noordwijkerhout zal voorlopig waarnemen in Uitgeest. Het lijkt stuivertje wisselen maar niets is minder waar: "Het is puur toeval", zo vertelt Verkleij. De sollicitatieprocedure naar het burgemeesterschap gaat op een strikt vertrouwelijke wijze. Zo weet Wendy Verkleij dat zij uit 19 kandidaten is gekozen om eerste burger te worden van Noordwijk, maar wie de andere kandidaten waren wordt niet openbaar gemaakt en zij weet het zelf ook niet.

De vacature voor het burgemeesterschap in Uitgeest is tot op heden nog niet opengesteld. Iedere burger kan overigens solliciteren op de functie van burgemeester, je hoeft daarvoor geen lid te zijn van een politieke partij. Een voorbeeld hiervan is Sjors Fröhlich, hij stopte in oktober 2019 als hoofdredacteur van de radiozender BNR en werd burgemeester van de gemeente Vijfheerenlanden.

Voordat burgemeester Verkleij officieel als burgemeester van Noordwijk werd geïnstalleerd nam ze nog even de tijd voor een interview met De Uitgeester, dit is te lezen in de aankomende editie van 29 januari.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!