Foto: Pixabay

Uitgeestse westernruiters gaan voor goud in 2020: "Dit wordt óns jaar!"

UITGEEST - Het is een relatief onbekende tak van de ruitersport, maar bij pensionstal Uitgeest hebben ze heuse western-kampioenen in huis. Dit jaar staan er meerdere grote wedstrijden op het programma en gaan de ruiters - wederom - voor goud. Zo meldt mediapartner NHnieuws.

Westernrijden komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en stamt af van het cowboy-tijdperk. Er zijn verschillende onderdelen in de sport en de ruiters dragen vaak een bijpassende outfit. 

Voor Karin Winter, die vorig jaar zilver veroverde op het NK, was het liefde op het eerste gezicht. "Ik ben in 1993 in aanraking gekomen met westernrijden en heb nooit meer wat anders gewild. Het past gewoon bij me."

Ook Naomi Tinneveld, die het NK won, rijdt al een aantal jaren mee. Zij hoopt dat 2020 weer een bijzonder jaar gaat worden. "Ik hoop dat we allemaal beter worden dan vorig jaar. We gaan voor goud!"

Bekijk hier de bijhorende video gemaakt door NHnieuws. 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!